Intelligent ontwerp van je dressingkast

Een eenvoudige, maar daarom niet minder essentiële tip om mee te beginnen: denk van bij het ontwerp goed na over de inrichting van je dressing. Voor een optimale indeling van je ruimte sorteer je je kleren best net zoals je ze draagt: de hemden bovenaan op kleerhangers, de broeken in het midden en de schoenen onderaan.

Onze èggo-tips:

  • Voeg een garderobelift toe aan je ontwerp! Met zo’n mobiele kleerhanger benut je je ruimte tot aan het plafond optimaal zonder dat je een krukje nodig hebt om bij je spullen te raken. Een andere, minstens even handige oplossing is een uittrekbare kleerhanger.
  • Vervang in het middelste deel van je dressing je kleerhanger door een broekhanger.
  • Plaats onderaan in je kast ook een schoenenrek. Dit kan steeds van pas komen als extra opbergruimte.

Je kast uitrusten met legplanken

Met legplanken bespaar je enorm veel ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld stapeltjes op kwijt van kleding die je liever plooit in plaats van ophangt. Ook bovenaan zorgen legplanken boven je kleerhangers voor handige opbergruimte voor alles wat je niet vaak gebruikt: hoeden, koffers, reis- of sporttassen, ...

Èggo tip

Gebruik opbergdozen voor alles wat je bovenaan plaatst. Zo zijn je accessoires beschermd tegen stof.

De lades indelen in vakken

Vermijd dat je schuifladen een rommeltje worden en maak gebruik van een indelingssysteem. Hiermee maak je kleine vakjes waar je je sokken, riemen, panty’s, sieraden en andere accessoires in kwijt kunt.

Èggo tip

Kies voor onze vilten indelingssystemen. Slim opbergen én zonder risico op krassen.

Nóg meer tips voor een georganiseerde én mooie dressingkast.

Wil je nog meer handige tips? Lees gerust verder!

  • Nooit meer zoeken naar de juiste kleerhanger. Gebruik steeds hetzelfde type en hang ze allemaal in dezelfde richting, dat staat veel mooier.
  • Een ander interessant weetje voor je kleerhanger: hang er twee aan elkaar, zo heb je in één keer een quasi volledige outfit vast. Hou er wel rekening mee om de kleerhanger niet te overbelasten.
  • Sorteer regelmatig je kasten. Heb je er al eens aan gedacht om niet-versleten kleren tweedehands te verkopen en ze zo een tweede leven te bezorgen?
  • Bewaar je je schoenen liefst in stapeldozen? Ga dan voor transparante opbergdozen, zodat je in een oogopslag je hele collectie ziet en je ‘s ochtends geen tijd verliest met het zoeken naar het juiste paar.
  • Gebruik ledverlichting en spiegels (bijvoorbeeld in de vorm van een schuifdeur in je kast) om je spullen gemakkelijk terug te vinden en ze snel te passen.

Èggo, je opbergexpert

Overweeg je een nieuw opbergsysteem? Ontdek al onze oplossingen op maat en kies je afwerkingsmogelijkheden (met of zonder deuren, draai- of schuifdeuren, ...) en je kleuren. Wij hebben steeds de ideale oplossing voor jou, ongeacht de indeling van je ruimte. Zelfs een dressing onder een schuine wand is kinderspel voor ons.

Maak een afspraak

Ontdek onze opbgergoplossingen

Onze opbergkasten
Gepubliceerd op 07.08.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow