Een eethoek inrichten in de keuken: modernere oplossingen

Een centraal keukeneiland met meerdere werkvlakken

Je kon het al ontdekken op Batibouw: je eethoek integreren in je centraal keukeneiland, waarbij je gebruik maakt van verschillende diktes en materialen voor het werkvlak. Zo baken je de verschillende functionele zones af.

Kies voor een dikker werkvlak voor de plaats waar je kookt en voor een dunner werkvlak voor de eet- en rusthoek. Ook de kleuren of gekozen materialen van het werkvlak zorgen voor contrast tussen de verschillende zones: koud, zoals natuursteen; warm, zoals hout.

Een eethoek die het werkvlak verlengt

Werkvlak in L-vorm, in U-vorm of als centraal eiland? Richt een barruimte in die het werkvlak langer maakt. Bij een open keuken wordt de eethoek een decoratief en gezellig element om de keukenruimte af te bakenen. Heb je een ruime keuken? Kies een tafel die in het werkvlak verwerkt is zodat het hele gezin gezellig samen zit.

Andere optie voor grote keukens: de lange houten plank die loodrecht op het werkvlak wordt gelegd. We spreken hier niet meer over een eethoek maar wel over een heus familiaal tafelgebeuren!

De meeste populaire inrichtingen

Een toog in een open keuken

We vinden het fantastisch om een toog in te richten die het werkvlak langer maakt. De voordelen?

  • In een open keuken dient zo’n toog als scheiding met het salon
  • Het oppervlak van het werkvlak wordt dubbel zo groot: een niet te onderschatten ruimtewinst, vooral bij de voorbereiding van uitgebreide maaltijden!
  • Je vrienden installeren zich aan de ene kant van de toog terwijl jij verder kookt aan de andere kant. En iedereen drinkt gezellig een glas.

En de stoelen? Het sleutelwoord: stijlbreker spelen! Design stoelen of krukken met een industriële look in een houten keuken; klassieke, Scandinavisch geïnspireerde stoelen in een hedendaagse keuken.

Een eetplank aan de muur

Heb je een kleine keuken? Maak ze dan nog gezelliger met een plank aan de muur en op design poten. Een praktische eethoek en ruimtewinst voor je snelle maaltijden of voor je romantische diners met z’n tweeën…

Ontdek snel de eethoeken die je keukenspecialist EGGO voor jou heeft uitgetekend! Raadpleeg onze catalogus of kom langs in de winkel!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow