1.Werk een plan op maat uit

Je keuken moet natuurlijk vooral handig zijn. Denk daarom eerst goed na over de indeling van je ruimte. Mogelijkheden genoeg, denk maar aan een opstelling in L- of U-vorm, of een rechte keuken. Bij èggo begeleiden we je om de beste indeling en de meest geschikte meubels op maat te vinden, steeds rekening houdend met de afmetingen van je keuken. Bovendien kun je je keuken dankzij onze 3D-configurator ontwerpen en op voorhand bekijken.

2.Gebruik de hoogte tot aan het plafond

Is je ontwerp op maat klaar? Dan is het tijd om stil te staan bij de mogelijkheden op het vlak van kasten. Bij een eerder beperkte vloeroppervlakte plaats je best hoge meubels of kolomkasten. Zo benut je de volledige hoogte tot aan het plafond van je ruimte. De ideale oplossing om de ruimte van je kleine keuken optimaal te benutten. Bovendien biedt zo’n hoge kast nóg een belangrijk voordeel: alles zit binnen handbereik, dus bukken hoeft niet meer. 

3.Keukentoestellen: ga voor inbouw

Kasten zijn natuurlijk essentieel, maar elektrotoestellen verdienen minstens evenveel aandacht, ook in een kleine keuken! De vaatwasser, de oven en zelfs de koelkast kun je perfect laten inbouwen in je kasten, zodat ze mooi aangepast zijn aan de afmetingen van je ruimte. Deze oplossing zorgt ervoor dat je de ruimte optimaliseert en dat je over een volledig uitgeruste kleine keuken beschikt!

4.De voordelen van een keukeneiland

Een keukeneiland biedt heel wat troeven. Zo zorgt een keukeneiland op maat voor een duidelijke afscheiding in een kleine ‘open’ keuken die doorloopt naar je woonkamer of eetkamer. Plaats aan beide kanten van dit element een werkblad en kasten, zo beschik je over extra plaats om te koken en kun je gemakkelijk de vaat en keukenbenodigdheden kwijt.

5.Kies voor een aangepast werkblad

Nog een manier om de ruimte van een kleine keuken optimaal te benutten? Een werkblad dat is aangepast aan je ruimte. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra dun werkblad? Zo’n oplossing maakt je ruimte heel wat lichter, en vermijdt het soms zware en overweldigende effect van traditionele werkbladen.

Niet genoeg plaats voor een klassiek werkblad? Ga dan voor een pivoterende oplossing! Je zet je werkblad in de juiste positie als je het nodig hebt, en zet het na afloop weer terug. 

6.Je kleine keuken organiseren

Een kleine keuken moet steeds mooi georganiseerd blijven. Een wanordelijke keuken geeft namelijk een rommelige indruk, wat je in een kleine ruimte natuurlijk wilt vermijden.

Wil je je keuken mooi opgeruimd houden, zorg dan voor een correcte indeling van je keuken en van de binnenkant van je kasten. Aan oplossingen voor praktische indelingen geen gebrek: compartimenten voor je lades, een inzetstuk voor je kruidenpotjes, een afroller voor je plastic folie, ... Zo heeft elk voorwerp z’n eigen plekje en zorg je ervoor dat je keuken mooi strak blijft.

7.Benut alle hoeken

Nóg een oplossing: gebruik de hoeken! Benut elke vierkante centimeter door tot in de hoeken van de ruimte te werken. Een hoekmeubel met draaiende plateaus is ideaal om de vloerruimte optimaal te benutten, en biedt bijvoorbeeld plaats aan je pannen en huishoudtoestellen. Trek gewoon het plateau naar je toe om gemakkelijk overal bij te kunnen, en duw het weer naar binnen als je het niet meer nodig hebt. In de hoogte kun je ook kiezen voor hoekplankjes, ideaal om je mooiste servies of decoratie-elementen op te zetten.

 

8.Kies voor de juiste afwerking

Wil je een kleine trendy keuken, maar ben je niet zeker van de kleuren of afwerkingen? Hou het simpel en ga voor lichte tinten, zoals wit: een tijdloze en ideale kleur voor kleine ruimtes. Wit zorgt namelijk voor extra veel licht en laat je keuken er een stuk groter uitzien.

Wil je het lichteffect extra benadrukken, kies dan voor glanzende kastfronten, Waarmee je je meubels een spiegeleffect geeft.

 

9.Plaats ledverlichting

Een donkere, kleine ruimte zorgt al snel voor een benauwd gevoel. Om dat in je kleine keuken te vermijden, laat je best zoveel mogelijk licht binnen. Ledverlichting is een functionele én esthetische lichtbron. Met ledlampen in je hoge meubels verlicht je bijvoorbeeld je werkblad.

Vertrouw op onze expertise

Weet je niet goed hoe je je kleine keuken moet inrichten? Vertrouw op onze keukenexperts. Afspraak in een van onze èggo-showrooms. Onze adviseurs verwelkomen je maar al te graag en helpen je bij je interieurproject.

Een winkel vinden
Meer informatie

Wat is je project?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 08.08.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow