Toch bestaan er verschillende oplossingen om een kleine tafel te integreren in je keuken zodat ze nog sfeervoller wordt. We geven je vijf interessante ideeën.

Een eethoek met zitbank

DE oplossing om plaats te winnen. Vaak vind je in een kleine keuken, ook al is ze goed doordacht, nog een vergeten plekje. Een hoekje, een achterwand, een plek onder een raam, … Die verloren ruimtes kunnen worden ingevuld met een moderne of rustieke zitbank. De pluspunten?

  • Zo’n bank is heel flexibel: rechte zitbank, hoekvorm of zelfs afgerond? Je past alles aan in functie van jouw ruimte.
  • Anders dan stoelen moet je ze niet achteruit schuiven om te gaan zitten.
  • Het is een erg comfortabele oplossing! Met veel kussens verleent zo’n zitbank jouw uitgeruste keuken een cosy en gezellig sfeertje. Tegelijk wordt een optimaal comfort gegarandeerd.
  • Als je dat wenst, kan je zitbank ook een slimme bergruimte vormen. Je kunt bijvoorbeeld de zitting optillen en onderin  een opbergkist voorzien.

Een tafel in het verlengde van het werkblad

Een andere oplossing met een modern design is de verlenging van het werkblad van je kleine keuken. Als je je tafel integreert in je keukenmeubels, heeft dat twee grote voordelen:

  • Een esthetisch voordeel: je laat je tafel aansluiten bij de rest van je keuken, zowel qua materialen als kleuren (grenen, beuk, lakkleur, graniet, …).
  • Enorm veel plaatswinst: om de nodige ruimte te hebben voor de stoelen en om vlotjes rond de tafel te kunnen bewegen, schat men dat je 150 cm vrij moet laten aan elke kant van de tafel. Door te werken in het verlengde van je werkblad, win je 1x150cm! Een andere manier om de ruimte te optimaliseren: de tafelpoten. Een klassieke tafel heeft er meestal 4. Bij een verlenging van je werkblad kun je dat verminderen tot 1 of 2 poten naargelang je voorkeur.

De (erg trendy) hoge tafel

Ze is met name perfect om de overgang van je kleine open keuken naar de zitkamer af te bakenen. Zo’n tafel is verkrijgbaar in uiteenlopende materialen en afwerkingen. Ze past zich naadloos aan aan jouw interieur en zorgt voor een trendy aspect. De krukken en de hoge tafel geven je ruimte de allures van een gezellige bar. Als je ze tegen een muur plaatst, kun je nog meer plaats winnen. Ze is ideaal voor een snelle hap alleen of uit het vuistje. Je kunt er ook met je vrienden een aperitiefje drinken terwijl je voor hen kookt.

Ontdek onze stoelen en krukken

Een muurplank

Nog een andere, erg praktische oplossing om plaats te winnen en een leuke plek te creëren om te eten. Deze extra tafel is in de eerste plaats functioneel. Haar toenemend succes (vooral nu onze huizen en flats steeds kleiner worden) maakt haar tot een decoratief element, dat perfect samengaat met de rest van je interieur.

Zo gebruik je iedere vierkante centimeter

Een centraal eiland

Is een centraal eiland onmogelijk in een kleine keuken? Helemaal niet. Er bestaan nu ook aangepaste ideeën voor de inrichting van kleine keukens, zodat ook deze ruimtes kunnen genieten van de vele voordelen van een keukeneiland. Naargelang de vloerruimte waarover je beschikt, kun je werken met ondiepe meubels die minder plaats innemen. Voeg er enkele barkrukken aan toe en je creëert een plek waar het hele gezin kan samenzitten.

Wil je je kleine keuken herinrichten?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 02.07.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow