Batibouw 2015: hal 11 - stand 500

Donderdag 11 december 2014 — Open, sober en gezellig

In veel van de creaties van èggo blijft het centrale keukeneiland een vaste waarde en wordt het meer en meer aangevuld met een ontbijthoek die na schooltijd ook door de kinderen wordt ingepalmd om er hun huiswerk te maken.

Op het vlak van kleuren blijft soberheid troef. Voor de meubels gaat de keuze doorgaans naar een discrete tint die de wispelturige modeverschijnselen overstijgt. Naast mineraal grijs doet zijdegrijs als nieuwe schakering zijn intrede op de kleurenkaart van èggo. De tint is verkrijgbaar in een matte, hoogglanzende of gelakte afwerking. Dankzij de samenwerking met Sigma kunnen klanten voor hun keuken bovendien kiezen uit een gamma van 40 bijpassende muurverven en zo zelf de combinatie creeëren die hen het beste bevalt.

Bij de houtopties zijn nieuwe soorten den en eik verkrijgbaar in uiteenlopende afwerkingen. Ze bieden de mogelijkheid om aan een hedendaagse keuken een natuurlijke touch te geven, in de deurfronten, de tafel(s) of het werkblad.

De bijkomende houtafwerkingsopties maken nieuwe combinaties van kleuren en materialen mogelijk, contrasterend of net elkaar aanvullend en versterkend. De mogelijkheden zijn schier eindeloos.

Wat het design betreft, zien we vooral pure en vloeiende lijnen. Bij sommige keukens is dat zonder handgrepen, bij andere met een profiel in lijn met de kleur van de keuken, voor een maximum aan elegantie. De ‘cottage’-modellen van èggo voegen dan weer een modernere toets toe met tinten als magnolia, gelakt wit of fijn zand.

Hoogte en ‘grootformaatkasten’

Een andere tendens is die van de grotere bergruimten, zonder afbreuk te doen aan de algemene esthetiek. Zo gaan de nieuwe pannenkasten tot 1,20 meter hoog. Ze kunnen gemakkelijk een gewicht van meer dan 80 kg torsen, zonder haperen of stroever glijden. Softclosing is standaard en omdat de volledige inhoud naar buiten komt, garanderen de kasten een uitstekend overzicht en een vlotte toegang. Daardoor vervalt wel elk excuus om nog een en ander op het werkblad te laten slingeren...

Verder biedt èggo ook XXL-koelkasten aan met een hoogte van 1,78 meter. Die modellen komen tegemoet aan de behoefte van gezinnen die een ijskast met een grote inhoud willen maar niet over de plaats beschikken om een van de modellen uit het gamma ‘Amerikaanse ijskasten’ te herbergen. De innovatie is ook technisch, door de invoering van allerhande nieuwe koudetechnologieën die een betere bewaring van de voedingsmiddelen garanderen.

Om de rug van de gebruikers te ontzien kunnen werkbladen worden verhoogd.

Al die kleine details die het leven gemakkelijker maken

Een keuken is bedoeld voor dagelijks gebruik. Daarom besteedt èggo zoveel aandacht aan al die kleine details waar je elke dag de voordelen van ondervindt. Dat is in het bijzonder het geval voor de automatisch openende afvalkast. Even met de voet over een sensor in de plint gaan volstaat, in navolging van wat we almaar vaker zien bij de kofferbak van onze auto’s.

We leven in een geconnecteerde wereld. Dat geldt ook voor de keuken. Vandaar dat èggo bij de stopcontacten ook aan een USB-poort heeft gedacht. Deze kan netjes worden weggestopt in het werkblad en biedt de mogelijkheid om tijdens het keukenwerk de tablet of smartphone bij de hand te houden!

Van sfeer veranderen? Kies een ander licht

We kunnen het niet genoeg benadrukken: licht geeft reliëf aan een keuken. Dankzij de mogelijkheden van leds biedt èggo uiteenlopende oplossingen voor een geïntegreerde keukenverlichting aan, in of onder de bovenkasten, binnenin de laden, al dan niet gecombineerd met een keuzeknop waarmee u de sfeer ‘regelt’. Volop licht tijdens het koken, wat meer gedempt zodra het gezelschap aan tafel gaat...

Kwaliteit en inspiratie

De 200 adviseurs van het Belgische keukenbedrijf èggo begeleiden hun klanten bij het ontwerpen van hun droomkeuken. De keukens van èggo zijn van een robuuste Duitse makelij en in de fabriek gemonteerd, wat ze veel betrouwbaarder maakt dan meubelen in kit, ondanks de bijzonder toegankelijke prijs. De 48 over het Belgische grondgebied verspreide Kitchen Houses zijn opgevat als een heuse inspiratiebron voor de bezoeker. Klanten kunnen er zich bijna letterlijk verplaatsen in de toekomstige keuken die zij in gedachten hebben. Ook van thuis uit kan de klant een kleurkeuze herzien en andere materialen of accessoires ‘uitproberen’, op de website www.eggo.be of met de mobiele app ook op een tablet of smartphone. Enkele klikjes volstaan om tot een detailbeeld of zelfs een fotografische weergave van het geplande project te komen.

Over èggo

Opgericht in 2007, heeft het Belgische familiebedrijf èggo inmiddels 74 verkooppunten in 6 verschillende landen. Het merk is te vinden in België, het Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Senegal en Saoedi-Arabië. In 2023 zal de èggo-groep 20.000 maatwerkprojecten voor haar klanten hebben uitgevoerd. In België beschikt de groep over een eigen logistiek en klantendienst. Met haar 1000 werknemers, plaatsers en bezorgers heeft de èggo-groep een omzet van € 180.000.000 in 2023.

Wenst u extra inlichtingen? Contacteer ons!