Te ontdekken op Batibouw - Paleis 11 - Stand 405

Donderdag 28 december 2017 — Elk jaar ontwerpt èggo nieuwe keukens die de tijdgeest en huidige trends weerspiegelen. Voor de collectie van 2018 legt èggo zich meer bepaald toe op keukens die de ruimte optimaal benutten, open keukens die aansluiten bij de woonkamer en keukens die geïnspireerd zijn door de ‘bistro chic’ trend. 

1 • Door plaatswinst worden kleinere keukens groter

De prijs per vierkante meter blijft toenemen op de vastgoedmarkt. Logisch dus dat kleinere ruimtes gemeengoed worden. De leefruimte optimaliseren is dus een hot topic. Een functionele keuken in een kleine ruimte ? Èggo slaagt erin!

Een goed doordachte compacte keuken hoeft niet onder te doen voor de grotere. Ze is klein maar groots !

Enkele voorbeelden:

 • De 860 èggo keuken heeft het allemaal: royale kasten tot het plafond maar met een slimme verzonken niche voor extra lichtheid!
 • De 905 èggo keuken onder het dak heeft XL meubelen: ideaal om de ruimte op de grond te optimaliseren en het opbergvolume te vergroten. Buffet en keukenmeubelen komen uit dezelfde collectie.
 • Je merkt ze nauwelijks op: de vaatwasser van 45 cm en de ingebouwde dampkap zijn de grote voordelen van deze charmante compacte 901 èggo keuken.
 • Compact en functioneel moet niet altijd design zijn. De cottagestijl komt helemaal tot zijn recht in deze 921 Flair èggo keuken.
 • De Start 07 èggo keuken is tegelijk praktisch,mooi en voordelig. Het resultaat ? Een functioneel en hedendaags geheel op slechts 3.05 m lengte !

Een slimme indeling van je kleine keuken hangt ook af van de keuze van je huishoudtoestellen. Fabrikanten bieden terecht steeds compactere toestellen aan :

 • Vaatwasser: een model van 45 cm breed (in plaats van 60 cm) doet ook de vaat.
 • Oven: er bestaan all-in-one ovens die tegelijk magnetron, stoomoven en warmhoudoven zijn.
 • Dampkap: verberg de dampkap in een hoge kast, zo lijkt de ruimte groter. Je kan in deze kast ook bijvoorbeeld je kruiden bewaren. Less is more…

2 • Bistrokeuken : de onbetwiste ster van 2018 !

De bistrotrend is helemaal terug in de keuken. Welkom, warme gezelligheid !

De inspiratie? De unieke charme van Parijse bistro's. Spotlight op een stijl die op een slimme manier vintage en design combineert. Een stijl die bovendien voor iedereen toegankelijk is!

De bistrokeuken is de onbetwiste ster van 2018. Het is een warme, gezellige plek, waar je met plezier met vrienden babbelt, een toost uitbrengt en kookt. De bistrokeuken speelt met verschillende kleuren en texturen. Het houten werkblad van èggo is massief of van laminaat. De deuren van de kastjes zijn liefst donker of zelfs zwart van kleur. Het lijstwerk contrasteert mooi met de huishoudtoestellen en de handgrepen in inox. Maar ook het omgekeerde is mogelijk : laat toestellen en handgrepen visueel opgaan in de achtergrond door dezelfde tint als de kasten te kiezen.

Je vindt de bistrotrend terug in de contrasten tussen wit en zwart, het sfeerlicht en de industriële accessoires. Een voltreffer !

Inzoomen op de bistrokeuken:

 • Het lijstwerk van de deuren wordt afgewerkt in donkere of zwarte tinten. Verfijning en persoonlijkheid gegarandeerd!
 • De bistrokeuken: persoonlijkheid te over en een slimme mix van retro en design. Cementen vloertegels en zwarte zelliges met mooie schakeringen op de wand: de toon is gezet!
 • De zwarte èggo SYLT keuken heeft industriële en warme accenten : de trend van 2018 bij uitstek.
 • Deze èggo keuken kiest voor de bistrostijl: het werkblad in laminaat met de afwerking van geolied hout en de ton sur ton handgrepen op de fronten met lijstwerk van het SYLT.
 • Een lief kattebelletje, de openingsuren van de fitness, een recept voor pancakes: net zoals in de bistro heeft de keuken niets te verbergen.
 • Je denkt misschien dat de bistrostijl enkel bij grote keukens past maar ook in kleine keukens komt hij mooi tot uiting.
 • In combinatie met een gladde betonnen vloer en een industriële lamp oogt de èggo 705 CREDO in leisteengrijs sober en strak en mixt ze materialen, stijlen en kleuren.

3 • Open keuken : de trend van hybride leefruimtes

De keuken is meer dan een plek waar lekkere gerechten bereid worden. We doen er zoveel meer dan koken: aperitieven met vrienden, mails lezen, eten, het huiswerk van de kinderen nakijken. Het is vandaag een echte leefruimte geworden, terwijl het vroeger een functionele ruimte was.

Om deze verbindende rol volop in te vullen, richt de keuken haar blik op de andere leefruimtes. Woonkamer, keuken en eetkamer: de wanden verdwijnen en de ruimtes vloeien in elkaar. Het resultaat ? Een huis dat leeft en continu in beweging is.

Nu ruimtes in elkaar vloeien, wordt ook de inrichting en aankleding aangepast. èggo anticipeert op deze trend en stelt collecties hybride meubels voor zodat je ruimtes ingenieus in elkaar overgaan. Deze kunnen zowel functioneel als decoratief zijn en dienen als contactpunt tussen de verschillende ruimtes.

Concreet:

 • De 911 èggo keuken wordt verlengd met een zitbank om aan te eten.
 • De 977 èggo keuken biedt een multifunctionele eethoek en vormt een mooi geheel met de tv-hoek.
 • Klein of groot, de eetkamer verhuist naar de keuken! Het pluspunt van de 914 èggo keuken? Met dezelfde collectie voor het dressoir en de keukenmeubelen werken.
 • De 900 èggo keuken is het hart van het huis. Deze keuken gaat volledig op in de eetkamer: het ideale antwoord op onze manier van leven.
 • De 870 èggo keuken is licht en design. Door het gemeenschappelijke aanrecht staat ze in verbinding met de woonkamer. Slim en eigentijds !
 • Een bank, enkele kussens : het perfecte voorbeeld van een op maat gemaakte en in de keuken geïntegreerde eethoek.

Ook te zien op Batibouw

Naast een brede waaier aan keukens van de nieuwe collectie, zal èggo op Batibouw ook een aantal op maat opbergoplossingen presenteren bedacht voor de keuken, maar ook voor de rest van het huis, van de kelder tot de zolder via de slaapkamer en de hall. Het doel? Elke vierkante centimeter gebruiken om alles slim en functioneel op te bergen. Verschillende nieuwigheden vervoegen het èggo aanbod.

Op Batibouw zal de bezoeker zal ook de nieuwe interactief geïnspireerde applicatie van èggo kunnen uitproberen. Op een groot scherm is een keuken in HD-fotoweergave te zien; de bezoeker kan naar believen zijn voorkeuren bekijken en keuze aanpassen voor deuren, handgrepen, werkblad, de kleur van muren of huishoudtoestellen, hetzij onmiddellijk via het touchscherm, of door het « scannen » van de voorbeelden die uitgerust zijn met RFID-herkenningstechnologie.

Over èggo

Opgericht in 2007, heeft het Belgische familiebedrijf èggo inmiddels 74 verkooppunten in 6 verschillende landen. Het merk is te vinden in België, het Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Senegal en Saoedi-Arabië. In 2023 zal de èggo-groep 20.000 maatwerkprojecten voor haar klanten hebben uitgevoerd. In België beschikt de groep over een eigen logistiek en klantendienst. Met haar 1000 werknemers, plaatsers en bezorgers heeft de èggo-groep een omzet van € 180.000.000 in 2023.

Wenst u extra inlichtingen? Contacteer ons!