Èggo, Belgisch marktleider in uitgeruste keukens en interieurinrichting, koos voor softwareontwikkelaar Odoo om zich te laten begeleiden bij haar digitale transformatie en om verdere groei te realiseren, zowel in België als in het buitenland. Dit Belgische duo deelt dezelfde ambitie.

Èggo is een bekende naam in ons land, met een netwerk van 50 showrooms voor uitgeruste keukens en opbergruimtes op maat. Door de samenwerking met Odoo wil èggo verschillende doelen bereiken. Dankzij efficiënte digitale tools kunnen de verschillende beroepen die in contact komen met èggo hun klanten nu nog beter van dienst zijn. Maar èggo wil ook gebruiksvriendelijke, digitale oplossingen bieden aan haar eigen medewerkers, of die nu in de verkooppunten, de ondersteuningsteams of de logistieke- en leveringsdiensten actief zijn. Deze belangrijke investering zorgt ervoor dat het bedrijf haar knowhow verder kan versterken binnen een markt in volle evolutie

Frédéric Taminiaux, CEO èggo

Frédéric Taminiaux, CEO van èggo: "De consument is anno 2021 steeds meer verbonden en actief binnen een digitaal universum. Dit is evenzeer het geval als hij of zij droomt van een nieuwe keuken in België, in Afrika (waar we net een eerste showroom openden) of in het Midden-Oosten, waar we binnen enkele maanden voet aan de grond hopen te krijgen. De consument inspireert ons dus om steeds innovatievere oplossingen uit te werken – ontwerp op afstand, gepersonaliseerde opvolging, … zonder daarbij compromissen te maken op het vlak van service en begeleiding. Ik ben heel tevreden met Odoo een partner gevonden te hebben die zowel qua oplossingen, flexibiliteit en professionalisme aan de top staat, en dus cruciaal zal zijn bij onze verdere ontwikkeling in België en in het buitenland. Ik volg al een tijdje het succesverhaal van dit jonge Belgische bedrijf en haar oprichter. Vandaag ben ik dan ook fier onze beide merken zij aan zij te zien."

Fabien Pinckaers, CEO Odoo

Fabien Pinckaers, CEO van Odoo: "De digitalisering van verschillende processen – van het design van een keuken op maat tot de levering, logistiek en marketing – is ongetwijfeld een complex project. De oplossingen van Odoo kunnen hierbij een stevige meerwaarde bieden, zowel qua efficiëntie, gebruiksgemak en flexibiliteit. Deze uitdaging is zeer motiverend voor ons. We werken daarbij samen met de teams van èggo, die een duidelijke visie hebben en snelle en verstandige beslissingen kunnen nemen, een garantie op succes."

OVER ÈGGO

Het Belgische familiebedrijf èggo, opgericht in 2007, telt vandaag 63 geïntegreerde verkoopspunten in vijf verschillende landen. Er zijn showrooms van het merk in België, in het Groothertogdom Luxemburg, in Spanje (met 4 openingen in 2020) en nog recenter in Dakar te Sénégal.

In 2020 heeft èggo 19.000 projecten op maat gerealiseerd voor haar klanten. De groep beschikt in België over eigen logistieke diensten en een Customer Care. Met zijn 665 medewerkers, installateurs en bezorgers behaalde de groep èggo in 2020 een jaarlijkse omzet van € 145.000.000.

OVER ODOO

Odoo N.V. werd in 2004 opgericht door Fabien Pinckaers. Het ontwikkelde een open source softwaresuite die aan alle noden van een onderneming kan beantwoorden. Dit jonge Belgische bedrijf telt vandaag wereldwijd 1.200 werknemers, verdeeld over 11 bureaus gelegen in België (4), Luxemburg, Hong Kong, de V.S. (2), Dubai en Mexico. Sinds de oprichting steeg het aantal gebruikers tot 5,5 miljoen wereldwijd. Het netwerk van partners ontwikkelde zich in 130 landen en telt niet minder dan 3.300 bedrijven. De afgelopen jaren haalt Odoo N.V. een organische groei van bijna 60% en de jaarlijkse  inkomsten voor 2020 overstegen de kaap van €100.000.000.

Over èggo

Opgericht in 2007, heeft het Belgische familiebedrijf èggo inmiddels 74 verkooppunten in 6 verschillende landen. Het merk is te vinden in België, het Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Senegal en Saoedi-Arabië. In 2023 zal de èggo-groep 20.000 maatwerkprojecten voor haar klanten hebben uitgevoerd. In België beschikt de groep over een eigen logistiek en klantendienst. Met haar 1000 werknemers, plaatsers en bezorgers heeft de èggo-groep een omzet van € 180.000.000 in 2023.

Wenst u extra inlichtingen? Contacteer ons!