Op basis van de resultaten van een grote nationale enquête, was èggo in staat te bepalen hoe de perfecte droomkeuken van de Belgen eruitziet. Bijna 20 criteria werden onderzocht om de robotfoto van de ideale keuken te maken. Ze zal op de stand op Batibouw aan het publiek getoond worden.

Dinsdag 16 februari 2016 — Om een beter inzicht in de verwachtingen van haar klanten te krijgen, en trouw aan zijn imago van trendsetter, heeft èggo tussen eind november en begin december 2015 een uitgebreid onderzoek gedaan op het internet*. Verspreid over heel België zijn er zo’n 1.000 mensen die hun visie op de perfecte keuken wilden delen. De studie werd uitgevoerd door Futures, de «research » afdeling van het agentschap Universal Media.
 
Kleur, inrichting van de ruimte, opberging, elektrische huishoudtoestellen, oppervlakken en materialen, de Belgen hebben zich over bijna twintig kenmerken uitgesproken. Hun mening heeft tenslotte de mogelijkheid gegeven om de kenmerken van een ideale keuken te identificeren.

 

ROBOTFOTO VAN DE DROOMKEUKEN

De droomkeuken van de Belgen is strak, sober en eigentijds qua stijl; met een voorkeur voor lichte kleuren, een combinatie van een variant van wit met grijs of een lichte zandtint, met een houtaccent zoals bijvoorbeeld grenen.
Het kookeiland is een absolute must: in het midden van de keuken combineert ze de kookplaat en gootsteen.
Het werkblad contrasteert en de Belg houdt van Dekton, graniet of natuursteen, maar hij is helemaal gewonnen voor de mogelijkheden die laminaat biedt zowel qua look als qua robuustheid.
De handvatten van de meubelen verdwijnen of zijn geïntegreerd in het deurprofiel of licht zichtbaar, wat de ruimte een vloeiende pure look geeft. 

De ideale keuken is voorzien van grote zuilkasten hetgeen het geheel een grote uniformiteit geeft. Wat de accessoires en de inrichting betreft, zijn ergonomie en comfort troef. Men heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor de makkelijk toegankelijke uitschuifbare keukenkasten en een « apothekers » lade- of zuilopbergsysteem voor een perfect overzicht.
De dampkap is discreet, in cassette boven het keukenblok of in een aangepast meubel, terwijl de elektrische apparaten ingebouwd zijn en de ovens uitgelijnd.

 

Volledig inspelend op de verwachtingen van de Belgen, heeft èggo hun droom gerealiseerd door een keuken aan te bieden geïnspireerd door de resultaten van de enquête, die voor het eerst op haar stand op Batibouw zal getoond worden.

In de winkels, kan deze keuken volledig aangepast worden aan ieders persoonlijke smaak en budget.

*Toelichting bij de enquête :

- Steekproefgrootte : 1.000 representatieve personen van de Belgische bevolking tussen 25 en 69 jaar.

- Werving van de respondenten : Online Access Panel iVox.

- Periode : van 25/11/2015 tot 07/12/2015

- Segmentatie (quota) en herweging van de studie op de criteria van geslacht, leeftijd, taal. Foutmarge  : min. 0,6% –max. 3,1%

- Bijeenbrengen van de antwoorden : CAWI (Computer AidedWeb interviewing)

Over èggo

Opgericht in 2007, heeft het Belgische familiebedrijf èggo inmiddels 74 verkooppunten in 6 verschillende landen. Het merk is te vinden in België, het Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Senegal en Saoedi-Arabië. In 2023 zal de èggo-groep 20.000 maatwerkprojecten voor haar klanten hebben uitgevoerd. In België beschikt de groep over een eigen logistiek en klantendienst. Met haar 1000 werknemers, plaatsers en bezorgers heeft de èggo-groep een omzet van € 180.000.000 in 2023.

Wenst u extra inlichtingen? Contacteer ons!