De eerdere lockdowns hebben er verrassend genoeg voor gezorgd dat onze woning hybride en multifunctioneel geworden is: woonplaats, kantoor, crèche, … Nooit eerder stond ons huis zo sterk synoniem voor een comfortabel en veilig toevluchtsoord. We wilden ons interieur anders inrichten, en daar hoorde ook een nieuwe keuken bij. Èggo speelde op die verwachtingen in, met een uitgebreider netwerk dat garant staat voor een diverser aanbod aan opbergoplossingen en nieuwe diensten.

De keuken is het hart van ons huis: het is de plaats waar we koken en eten, samen staan te keuvelen rond dampende kookpotten, de kinderen begeleiden bij hun huiswerk, een aperitiefje drinken rond het eiland en de wereld verbeteren... Belgen hebben voor hun keuken trouwens steeds meer geld over. De recente restricties hebben hen ertoe aangezet meer te cocoonen en na te denken over hoe comfortabel en mooi hun huis moet zijn. Tijdens deze bewogen periode namen ze heel wat beslissingen: verhuizen, hun huis vergroten, het anders inrichten of… een nieuwe keuken plaatsen!
 
50 èggo-showrooms in België … En binnenkort nog eens 3 erbij
De periode na de lockdowns werd dus gekenmerkt door een grote vraag van onze landgenoten naar uitgeruste keukens. Gelukkig konden ze rekenen op het winkelnetwerk van de Belgische marktleider, die intussen 50 showrooms in België heeft, met recente openingen in Mechelen (in het prachtige nieuwe winkelpark Malinas) en in Dendermonde. Daar blijft het echter niet bij voor dit op en top Belgische merk, dat tegen het einde van het jaar ook de opening van een winkel plant in Sint Kruis Brugge, waarna in 2023 nog Lochristi en Veurne zullen volgen. In deze groeiende markt wordt de knowhow van het merk beloond: èggo biedt immers altijd kwaliteit, en is even stijlvol als trendy. Zo blijft het merk trouw aan zijn credo: design betaalbaar maken.
 
Keukens … en interieur!
Wie zijn interieur anders wil inrichten, beperkt zich trouwens niet tot een uitgeruste keuken. Een trend die èggo al enkele jaren geleden had zien aankomen: hun knowhow is intussen uitgebreid naar andere ruimtes van de woning, met opbergoplossingen zoals inbouwkasten en dressings, opbergruimtes onder een schuine wand, meubelen voor de zithoek of tv-hoek,n en zelfs badkamers.
Frédéric Taminiaux, CEO van èggo: De expertise van onze raadgevers reikt vandaag absoluut verder dan enkel keukens; onze oplossingen zijn zo uitgebreid dat we een ‘one-stop-shop’ geworden zijn voor gezinnen die een mooier interieur willen zonder verschillende winkels te hoeven afdweilen. Maar wat vooral belangrijk is: ze kunnen de stijl in de verschillende ruimtes van hun woning harmoniseren, met overal dezelfde kwaliteit.”. Een grote troef als je weet dat steeds meer keukens doorgetrokken worden naar de leefruimte.
 
Klanten worden in de watten gelegd
Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten en hun nieuwe koopgedrag, innoveert èggo met nieuwe dienstverlening, zoals het nu al populaire ‘èggo@home’-advies aan huis.
eggo@home, dat is een èggo-raadgever die bij je thuis komt en je ontwerp meteen uitwerkt. Hij brengt al het nodige mee voor een gedetailleerde offerte, een plan en 3D-weergaves. Omdat hij ter plaatse is, kan hij de stijl van je interieur en je smaak nog beter inschatten, maar ook rekening houden met alle beperkingen - en pluspunten - die van jouw 100% gepersonaliseerde ontwerp een succes maken.”
 
Èggo werft aan
Om de groei in België en het buitenland in goede banen te leiden, zijn ze op zoek naar uiteenlopende talenten voor verschillende beroepen. Zo zijn er maar liefst 40 jobkansen, zowel in de showrooms als raadgever en shop manager, als voor de ondersteunende functies bij de Customer Service, de Logistiek of Product Management bijvoorbeeld.

Èggo in enkele cijfers
Het Belgische familiebedrijf èggo werd opgericht in 2007 en telt vandaag 68 verkooppunten in 5 verschillende landen. Het merk èggo is terug te vinden in België (3 nieuwe winkels in 2021), het Groothertogdom Luxemburg (nieuwe winkel in Bereldange in oktober 2021), in Spanje (3 nieuwe winkels in 2021), in Senegal en zet haar internationale expansie verder. In 2021 realiseerde èggo 19.000 projecten op maat voor zijn klanten. In België beschikt de groep over een eigen dienst Logistiek en Customer Care. Met 750 medewerkers, bezorgers en plaatsers haalde de èggo-groep in 2021 een omzet van  170.000.000.

Over èggo

Opgericht in 2007, heeft het Belgische familiebedrijf èggo inmiddels 74 verkooppunten in 6 verschillende landen. Het merk is te vinden in België, het Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Senegal en Saoedi-Arabië. In 2023 zal de èggo-groep 20.000 maatwerkprojecten voor haar klanten hebben uitgevoerd. In België beschikt de groep over een eigen logistiek en klantendienst. Met haar 1000 werknemers, plaatsers en bezorgers heeft de èggo-groep een omzet van € 180.000.000 in 2023.

Wenst u extra inlichtingen? Contacteer ons!