LOCHRISTI - De N70 in Lochristi wordt ook een beetje de keukenboulevard van de regio. Het Belgisch familiebedrijf èggo opende er maandagmiddag zijn 22ste showroom, waarin voor het eerst het nieuwe concept more than kitchen - 50 % keukens en 50 % interieur - getoond wordt. De echte blikvanger was topchef Roger Van Damme, die net vandaag ook bekend maakte uit de opvolger van het vroegere Désiré de Lille - Désirée dus - te stappen.

“Tweeëntwintig winkels zijn er nu in Vlaanderen en de uitbreiding hier blijft een topprioriteit. Over enkele weken openen we ook in Veurne”, vertelt de perfect tweetalige CEO Frédéric Taminiaux van het bedrijf met hoofdzetel in Namen dat in totaal 54 winkels telt in ons land. “Het design van de keuken trekken wij ook door naar andere plaatsen in de woning, en daar heeft de levenswijze in volle coronatijd ook een invloed op gehad. Ruimtes van woningen worden geharmoniseerd, waardoor wij ook burelen, dressings, tv-meubels en badkamers aanbieden.” (lees verder onder de foto’s)

In Lochristi gaat verkoopsspecialist Maxim Hoste aan de slag, samen met twee dames die vooral advies aan klanten geven. “Maar hier is potentieel voor zeker vijf medewerkers”, klonk het in de openingstoespraken maandagmiddag. Burgemeester Yves Deswaene (Open VLD) prees op zijn beurt het gezond ondernemersklimaat zonder pestbelastingen in Lochristi. “We zijn een dynamische gemeente, waar veel ondernemers gekomen zijn en nog maar weinig vertrokken. Akkoord, het maakt de N70 soms druk, maar het levert niet alleen een rist mooie handelszaken op maar ook werkgelegenheid, ook voor flexijobbers en zelf studenten”, vertelde hij in zijn gelegenheidswoordje. (lees verder onder de foto’s)

opchef Roger Van Damme mocht als ambassadeur van èggo - overigens afgeleid van ‘egg’, een natuurlijk product met een vleugje design - de keuken inwijden met zijn heerlijke creaties. Van pompoensoep over een eitje gevuld met aardappel en foie gras, Thaise kip in een eitje tot een palinghapje met kaviaar en een chocoladedessert. Overheerlijk, en in perfecte harmonie met de designkeukens van Belgische makelij.

 Geert Herman

Over èggo

Opgericht in 2007, heeft het Belgische familiebedrijf èggo inmiddels 74 verkooppunten in 6 verschillende landen. Het merk is te vinden in België, het Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Senegal en Saoedi-Arabië. In 2023 zal de èggo-groep 20.000 maatwerkprojecten voor haar klanten hebben uitgevoerd. In België beschikt de groep over een eigen logistiek en klantendienst. Met haar 1000 werknemers, plaatsers en bezorgers heeft de èggo-groep een omzet van € 180.000.000 in 2023.

Wenst u extra inlichtingen? Contacteer ons!