Hij werd verkozen tot ’s werelds beste chef-patissier in 2017, is chef bij tv-zender Njam! en heeft zijn eigen restaurant “Het gebaar”. Nu tekent Roger van Damme ook voor de rol als ambassadeur van èggo. Tijdens Batibouw verzorgt hij op de stand van èggo een aantal culinaire ateliers waar hij gastronomische meesterwerkjes voorschotelt.

Word een chef in een èggo-keuke

Een professioneel uitgedoste en dure keuken is niet nodig om een heerlijke maaltijd op te dienen. Het succes van die lekkere maaltijd is weten hoe ze klaar te maken. Aangezien Roger van Damme dezelfde waarden deelt als èggo, was een ontmoeting tussen de twee geen toeval. De chef-kok heeft namelijk al heel wat culinaire ateliers verzorgd in de verschillende showrooms van het merk. Voor de leider in de wereld van de keukens is dit dé gelegenheid om zijn producten in de kijker te zetten en de gebruiker de kans te geven om zich een ware chef te wanen in zijn eigen èggo-keuken.

Een logische samenwerking

In de culinaire wereld is hij een buitenbeentje met zijn carrière van chef-patissier tot sterrenchef, een atypisch traject dat hij heeft afgelegd. Door de jaren heen ontwikkelde hij een sterk zoet oeuvre en een hoogstaand hartig repertoire. En dat uit zich in tal van onderscheidingen en prijzen. Zo mocht hij reeds op jonge leeftijd de desserttrofee verzilveren.

Net zoals Roger van Damme is èggo snel van de rol van outsider overgegaan naar die van leider in de wereld van de keukens en de binnenhuisinrichting. En dit dankzij kwaliteitsvolle producten, oog voor detail en een onvoorwaardelijk engagement naar zijn klanten toe.

Van ontwerp tot definitieve plaatsing heb ik kunnen ervaren hoe èggo er een punt van maakt om zijn klanten te begeleiden in elke stap van hun project. Dat is erg belangrijk in mijn ogen. Een beetje zoals wanneer ik een nieuw dessert creëer: ik ben pas tevreden wanneer mijn borden perfecte composities zijn. Dat gekonfijte abrikoosje, dat laatste toefje room, het moet allemaal precies op de juiste plaats liggen. Als ik daarna zie hoe mensen genieten van mijn zoete creaties, dan weet ik dat het goed zit”, benadrukt Roger van Damme.

èggo blijft groeien in België en krijgt ook steeds meer vaste voet in het noorden van ons land. Dankzij hun vele gemeenschappelijke waarden leek het vanzelfsprekend voor èggo om samen te werken met een bekende Nederlandstalige persoonlijkheid.

Ik ben een enorme fan van de waarden die èggo uitstraalt: toegankelijk, maar met een enorme expertise en oog voor detail. Heel vergelijkbaar met hoe ik zelf in het leven sta. Èggo is een echt familiebedrijf, met oog voor hun mensen… ik ben ook een echt familiemens en ben vereerd vanaf nu deel te mogen uitmaken van de èggo-familie“, vertelt de chef-kok.

èggo en Roger van Damme staan samen in de keuken op Batibouw

Tijdens Batibouw verzorgt Roger van Damme culinaire ateliers op 4 maart op de stand van èggo (Paleis 11, standnummer 405). De bezoeker begrijpt beter waarvoor de producten van èggo dienen wanneer de sterrenchef ze gebruikt. Bovendien deelt èggo op haar sociale media regelmatig de tips en tricks van Roger van Damme alsook de data van de volgende ateliers die de sterrenchef geeft in de showrooms van het merk. Zo krijgt iedereen de kans om zich voor eventjes een ware chef te voelen.

 

Over èggo

Opgericht in 2007, heeft het Belgische familiebedrijf èggo inmiddels 74 verkooppunten in 6 verschillende landen. Het merk is te vinden in België, het Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Senegal en Saoedi-Arabië. In 2023 zal de èggo-groep 20.000 maatwerkprojecten voor haar klanten hebben uitgevoerd. In België beschikt de groep over een eigen logistiek en klantendienst. Met haar 1000 werknemers, plaatsers en bezorgers heeft de èggo-groep een omzet van € 180.000.000 in 2023.

Wenst u extra inlichtingen? Contacteer ons!