Ken je echt de voordelen van het bakken in een stoomoven?

In een stoomoven heb je geen vetten nodig om je maaltijden op smaak te brengen! Dankzij het zachte en trage bakken alsook de hoge graad van vochtigheid in de oven behouden je gerechten hun aroma’s en smaken. Bovendien blijven de oorspronkelijke kleur en vastheid ongewijzigd; een heerlijke lekkernij. Ook de vitaminen, mineralen en antioxidanten in de voedingsstoffen blijven behouden. Het bakken in een stoomoven gaat ook het karamelliseren tegen, dat slecht is voor de gezondheid.

Met de stoomoven kan je meerdere gerechten tegelijk bakken, zonder evenwel smaken te mengen. Zo plaats je bijvoorbeeld je groenten op de bovenste rooster, je aardappelen op de middelste en je kipfilet of zalmmoot op de onderste rooster. Koken voor het hele gezin was nog nooit zo ontspannend!

Wist je dat je met een stoomoven niet alleen kan bakken maar je gerechten ook kan opwarmen en ontdooien, zonder uit te drogen? Je pelt ook eenvoudig fruit en groenten zoals tomaten, je doet je brood rijzen en bakken, maakt yoghurt klaar en steriliseert de zuigfles!

100% stoom of een combi: kies de oven die het best bij je past!

De 100% stoomoven dient uitsluitend voor dit soort bakken, in het algemeen tussen 40°C en 100°C. De oven bevat een waterreservoir en een element onderaan de kuip dat het water verwarmt om stoom te creëren die zacht in de oven wordt verspreid. Op 90°C gedurende 25 minuten, naargelang de dikte, zijn je visfilets perfect gebakken.

De combi-oven met stoom is nog meer geavanceerd en met één toestel kan je meerdere wijzen van bakken toepassen. Je hebt de keuze tussen het bakken met stoom, warme lucht of de combinatie van de 2! Deze laatste optie is ideaal om je wit vlees te bakken. Het zachte en malse resultaat is onvergelijkbaar met dat van een traditionele oven.

Belangrijk om te weten is dat het met dit type oven nog niet mogelijk is om je gerechten te laten roosteren. Om van meerdere bestaande bakwijzen te genieten, kies je voor een 100% stoomoven of een combi-oven naast je traditionele oven!

Voor de schoonmaak raden we je aan om een vochtige spons te gebruiken voor het verwijderen van de etensresten. Je mag er zeker van zijn dat deze niet blijven plakken zoals bij een traditionele oven! Een regelmatig onderhoud is snel gebeurd.

Gepubliceerd op 21.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow