Heb je er altijd van gedroomd om thuis te kunnen koken als een echte chef-kok? Goed nieuws, met het gloednieuwe assortiment stoomovens AEG SteamPro is dat perfect mogelijk. Deze revolutionaire en multifunctionele ovens bieden verschillende bereidingsprogramma’s, van de meest traditionele tot de meest gesofisticeerde functies. Bovendien hebben ze een elegant en modern mat zwart design dat bij elke stijl van keukens past. Hieronder gaan we dieper in op deze absolute must-have van de huishoudtoestellen.

Koken met stoom dankzij de Steamify®-functie

Waarom koken met stoom?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun voedsel met stoom te bereiden. Keukens en restaurants maken er al volop gebruik van, maar ook bij particulieren wordt deze bereidingswijze steeds populairder. Logisch, gezien de vele voordelen!

Koken met stoom zorgt namelijk voor een zachte en homogene bereiding. De ingrediënten blijven perfect intact, wat bij bereidingswijzen op hoge temperatuur vaak niet het geval is. Je voeding behoudt haar smaak en textuur, en bovendien wordt er veel minder gebruikgemaakt van vetstoffen. Het resultaat: je maaltijden zijn gezonder én lekkerder!

De Steamify®-functie: simpel en efficiënt

Hoe geweldig koken met stoom dan ook mag zijn, je moet meestal wel een apart en omvangrijk toestel in huis halen. Met de SteamPro-oven van AEG heb je geen tweede huishoudtoestel meer nodig voor bereidingen met stoom. Deze is namelijk uitgerust met de Steamify®-functie, een revolutionaire bereidingswijze met stoom die daarnaast ook de mogelijkheden van een klassieke oven biedt.

Deze functie laat je dankzij de intuïtieve interface met touchscreen de gewenste temperatuur van de bereiding kiezen. Vervolgens voegt de oven automatisch de juiste hoeveelheid stoom toe, zodat je voeding tijdens het koken haar smaak, textuur en ingrediënten behoudt. Koken met stoom was nog nooit zo eenvoudig!

Andere mogelijkheid: vacuümbereiding van voedingsmiddelen

Met de SteamPro-oven van AEG kun je je voedsel ook vacuüm bereiden. Selecteer gewoon het juiste programma en plaats je gerecht (vlees, vis, groente, fruit) in een vacuüm (luchtdichte) verpakking. Zo word je eten gedurende een lange periode met stoom en op een constante, lage temperatuur bereid. Een ander handig snufje is dat de AEG-oven zelf de juiste hoeveelheid stoom kiest.

Je zal versteld staan van de resultaten! Doordat het voedsel in een verpakking zit, blijven de vochtigheidsgraad en ingrediënten perfect bewaard. Bovendien dringen de smaken van je marinade perfect door tot in je voedsel. Dankzij de trage en homogene bereiding is je gerecht nooit overdreven gaar of te droog. Vacuümbereiding is dé aangewezen techniek voor zachte en smaakvolle gerechten waarmee je amper moet onderdoen voor grote chef-koks.

Een mat zwarte inbouwoven met modern en functioneel design

De nieuwe inbouwoven van het AEG-assortiment zorgt niet alleen voor heerlijke gerechten, hij bekoort je ook met zijn look. Zo is de SteamPro-oven uitgerust met mat zwart gehard glas. Dit volledig zwarte design bezorgt je keuken een hypermoderne en luxe stijl.

Trendy, maar ook heel handig. Bovendien is deze oven zeer robuust en krasvrij, logisch dus dat hij bekroond werd met een Red Dot Award. Het resultaat: het glas van je oven raakt bij een stootje minder snel beschadigd en er blijven minder lelijke vingervlekken achter. Allemaal zaken die je dagelijkse comfort ten goede komen.

Integreer de nieuwe SteamPro MattBlackLine-oven in je èggo-keuken

Ben je overtuigd van deze nieuwe revolutionaire inbouwoven? Dat is niet meer dan normaal! Bij èggo kun je je nieuwe keuken uitrusten met de AEG SteamPro-stoomoven. Zo geniet je van alle verbluffende functies van deze ultramoderne stoomoven, én heb je een keuken volledig in mat zwart met uitzonderlijk design.

Vind een showroom
MEER WETEN

Nood aan meer info?

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 16.02.2024
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow