Zuinige en reactieve gasvuren worden heel erg geapprecieerd door gastronomen.

Vitrokeramische platen zijn mooi en flexibel met kookzones op maat van potten en pannen.

Toch wordt inductie almaar populairder. Inductie is sneller en net zo reactief als gas en genereert warmte dankzij een magnetisch veld. Dat gebeurt enkel wanneer er een kookpot op een actieve zone staat. Het systeem werkt energiezuinig aangezien warmte enkel geproduceerd wordt waar nodig.

Steeds meer grote merken stellen zogenaamde «responsieve» inductiekookplaten voor. Ze detecteren de positie, grootte en vorm van de kookpot. Je kan de potten dus eender waar op de plaat zetten, zonder bepaalde zones te respecteren. Kiezen voor inductie, dat is kiezen voor kracht, snelheid, veiligheid en precisie in de keuken. Volledig in een sober en strak design.

Ontdek de nieuwste generatie kookplaten

Gepubliceerd op 28.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow