Technische vergelijking : Vitrokeramische kookplaten VS inductiekookplaten
Twijfel je tussen een vitrokeramische en een inductiekookplaat? Wil je weten wat de verschillen zijn tussen de twee technieken? Hieronder geven we je een vergelijking om je te helpen kiezen.
/Electros/Table-de-cuisson-(15).jpg?thumb=blogpost-show)
Vitrokeramische kookplaten
De vitrokeramische kookplaat is een elektrische plaat, maar dan moderner aangekleed dankzij haar glazen plaat die identiek is aan die van de inductiekookplaat. In vergelijking is de vitrokeramische kookplaat minder traag. Ze is uitgerust met kookzones die perfect zijn voor bereidingen van grote hoeveelheden en stoverijen.
+ geen specifieke recipiënten nodig
+ eenvoudig schoon te maken
+ vaak iets minder duur bij aankoop
- temperatuurstijgingen en
–dalingen verlopen iets trager
- de kookplaat blijft na het koken nog een tijdje warm
Inductiekookplaten
Om zeker te weten of je pannen aangepast zijn aan inductiekoken, doe je de magneettest. Blijft deze onderaan hangen, dan kan je de pan op een inductiekookplaat gebruiken. Je pan moet bovendien minimaal een bepaalde diameter hebben zodat de kookplaat ze kan «herkennen».
+ snelle opwarming
+ eenvoudige regeling
+ laag energieverbruik
+ eenvoudig schoon te maken
- specifieke recipiënten nodig