Vitrokeramische kookplaten

De vitrokeramische kookplaat is een elektrische plaat, maar dan moderner aangekleed dankzij haar glazen plaat die identiek is aan die van de inductiekookplaat. In vergelijking is de vitrokeramische kookplaat minder traag. Ze is uitgerust met kookzones die perfect zijn voor bereidingen van grote hoeveelheden en stoverijen.

+ geen specifieke recipiënten nodig

+ eenvoudig schoon te maken

+ vaak iets minder duur bij aankoop

- temperatuurstijgingen en

–dalingen verlopen iets trager

- de kookplaat blijft na het koken nog een tijdje warm

Inductiekookplaten

Om zeker te weten of je pannen aangepast zijn aan inductiekoken, doe je de magneettest. Blijft deze onderaan hangen, dan kan je de pan op een inductiekookplaat gebruiken. Je pan moet bovendien minimaal een bepaalde diameter hebben zodat de kookplaat ze kan «herkennen».

+ snelle opwarming

+ eenvoudige regeling

+ laag energieverbruik

+ eenvoudig schoon te maken

- specifieke recipiënten nodig

Gepubliceerd op 28.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow