Stel u voor: een uitgeruste frigo met op één van de deuren een XXL tactiel scherm waarmee u uw boodschappen kan bestellen, uw ingrediënten kan nakijken en u het weerbericht kan raadplegen.
De frigo vindt zich opnieuw uit en ontsnapt niet aan de connectiviteit die zich installeert in de keuken.

Uw frigo van de toekomst zal u een directe toegang toelaten tot verschillende online diensten zoals het weerbericht, informatierapporten en zelfs de berekening naar uw volgende bestemming met zelfs de moeilijke situaties in het verkeer in rekening nemend.

Hij zal ook de plaats innemen van de memolijst en zal u toelaten uw televisieaflevering te bekijken met behulp van het systeem “Mirroring”.

Maar dat is nog niet alles ! Dankzij een systeem van kleine camera’s meteen geïntegreerd in de frigo, zal u niet meer verplicht zijn de frigo te openen om te weten of er nog gemalen kaas rest of als u een fles wijn in de koelkast hebt gelegd voor de aperitief.

Inderdaad, telkens als u de deur sluit en u iets hebt toegevoegd of weggenomen van de ingrediënten; fotograferen de camera’s de binnenkant van de koelkast om deze up-to-date te houden.
U zal vervolgens deze foto’s van aantekeningen kunnen voorzien om zo bijvoorbeeld de recente vervaldata te benadrukken. Op basis van de inhoud die de frigo bevat, kan deze u een recept voorstellen alsook een selectie van wijn die er bij past.
Zin in een omelet als avondmaal? U zal de foto’s van de ingrediënten vanuit uw bureau, het park,... kunnen raadplegen via uw smarthphone om na te kijken of u geen eieren mist voor u naar huis terugkeert.

En daar stopt het niet ! De producenten* van dit soort apparaten gaan nog verder door u de mogelijkheid te geven om uw boodschappen online te doen vanaf de deur van uw koelkast dankzij een connectie met de e-shop van de grote supermarkten en een geïntegreerd betalingssysteem.

Uw koelkast zal ook kunnen communiceren met uw kookplaat. Door de inhoud van de frigo en een voorafbepaald recept samen te voegen, zal hij het geheel van informatie naar de kookplaat verzenden die de opwarmtijd in functie van de verschillende voedingsmiddelen zal programmeren.

We zullen ons ook in de niet zo verre toekomst kunnen voorstellen dat de frigo nog autonomer zal zijn en de voorraad voedingsmiddelen kan beheren door u aan te duiden welke producten eerst moeten gebruikt worden maar ook door een lijst op te stellen van boodschappen en het uitvoeren van online bestellingen op basis van uw voedingsgewoontes en uw voorziene evenementen ( maaltijd samen met vrienden,...) .
Een connectiviteit quasi zonder limieten en diensten die het leven vergemakkelijken; ziehier de toekomst van uw keuken.

* Samsung heeft begin dit jaar tijdens de CES te Las Vegas hun ‘geconnecteerde’ koelkastmodel onthuld die vanaf deze zomer in de Verenigde Staten op de markt zal komen.

Zin om meer te weten ? Bezoek onze stand op Batibouw (hall 11 – stand 405) om meer te ontdekken over onze ‘geconnecteerde’ keuken  

Gepubliceerd op 21.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow