Biodiversiteit

èggo werkt mee aan een origineel en fundamenteel programma voor de aanleg en het herstel van natuurgebieden waar biodiversiteit tot stand komt en beschermd wordt. In België zijn zo verschillende boomgaarden of natuurreservaten behouden gebleven, terwijl ze toch toegankelijk blijven voor het publiek, dat er de dieren in het wild van dichtbij kan bekijken vanuit comfortabele observatiehutten.

PEFC-certificering

De houten materialen waarmee de èggo-keukens geproduceerd worden, komen van ecologisch duurzaam beheerde bossen, en onze productieprocessen zijn zo uitgedacht dat er zo min mogelijk energie voor nodig is.

Afvalbeheer

Eggo neemt al het verpakkingsafval, karton en frigoliet rond de meubelen en toestellen terug, en recycleert het.

De natuur is een prachtig tafereel!

èggo helpt, ondersteunt en neemt deel aan het Namur Nature Festival, het grootste Europese festival rond natuur en beeld: voor duizenden bezoekers en toeschouwers films uit de hele wereld, internationale fototentoonstellingen, een natuurdorp, .... De emotie die een beeld uitdrukt zegt meer dan 1.000 worden, en vormt vaak de eerste stap naar meer verantwoord gedrag.

Groene energie

Op het dak van ons logistiek centrum staan 9.200 vierkante meter zonnepanelen die groene stroom produceren en ons verbruik van fossiele brandstoffen terugdringen.

Hier recycleren we goed ♻️ 

Meer dan 200.000 koelkasten en diepvriezers hebben in België niet het voorziene recyclagetraject gevolgd.
Èggo werkt actief mee aan de lopende Recupel-actie die bedoeld is om zo veel mogelijk toestellen te recycleren zoals het hoort.

Ontdek de actie
Meer info

Meer weten
over èggo?

Maak kennis met ons