Ontdek de drie pijlers van èggo

Onze drie pijlers omvatten vijf duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s). De SDG’s groeperen een reeks mondiale uitdagingen en roepen op tot acties voor duurzame ontwikkeling.

Deze SDG’s werden in 2015 boven het doopvont gehouden en bieden een positief kader dat aanzet tot collectieve actie. Ze helpen ons om onze groei te realiseren met duidelijke ambities en in goede samenwerking met onze partners.

Een duurzamer èggo-aanbod

Ontdek
Ontdek

Een milieuvriendelijke werking met een kleinere ecologische voetafdruk

Ontdek
Ontdek

Het goede voorbeeld geven als werkgever en schakel in de toeleveringsketen

Ontdek
Ontdek

.Een duurzamer èggo-aanbod

Onze doelstellingen

  • De levensduur van onze producten verhogen
  • Onze producten een tweede leven schenken of recycleren
  • Steeds meer gerecycleerd materiaal gebruiken in onze producten

Onze acties

Grotere levensduur van onze meubels

Onze leverancier streeft ernaar de levensduur van onze meubels te verhogen. Alle meubels, onderdelen en materialen worden in het QC (Quality control)-testlabo van onze leverancier aan een hele reeks testen onderworpen, om zeker te zijn dat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Zo bent u zeker dat de materialen in onze meubels jarenlang meegaan.

Energiezuinige toestellen

We geven de voorkeur aan toestellen met een laag energieverbruik. Zo bieden we een assortiment zuinige huishoudtoestellen aan, specifiek door ons geselecteerd bij onze leveranciers. Op die manier halen we de allerbeste referenties in huis.

Omdat ook onze klanten hun energieverbruik kunnen terugdringen met zulke energiezuinige toestellen, bieden we hun een mooie promotie bij de aankoop ervan.

PEFC-hout voor onze meubels

Terwijl de meeste grondstoffen steeds zeldzamer worden, groeit hout steeds terug. Dat wil echter niet zeggen dat we er niet voorzichtig mee moeten omspringen, denk maar aan de ontbossing en het kappen van bossen. Daarom is het hout bij èggo enkel afkomstig van duurzaam en ecologisch beheerde bossen. Het hout voor de productie van onze keukenmeubels beschikt over een PEFC-label.

Gerecycleerd materiaal voor onze meubels

De spaanplaatpanelen in onze keukens bevatten 40% tot 60% gerecycleerd materiaal. Sommige kastfronten van onze keukens, zoals het Senso-front, zijn zelfs volledig vervaardigd met gerecycleerde houtdeeltjes. Enkel de afwerkingslaag is nieuw. De poten van de meubels zijn dan weer gemaakt van 50% gerecycleerd plastic

Recyclage van afval

Ons afval en onze verpakkingen worden gerecycleerd en verwerkt door lokale ondernemingen. Onze installateurs nemen het verpakkingsmateriaal van onze keukens terug mee naar de winkels, waar het door onze vrachtwagens naar lokale partners wordt gebracht om te laten sorteren en recycleren. Het piepschuim bijvoorbeeld wordt gebruikt om isolatiemateriaal voor woningen te maken, terwijl onze leverancier het houtafval gebruikt voor de verwarming van de fabriek.

Partnerschap met Recupel

Dankzij onze samenwerking met Recupel worden je oude elektrotoestellen op de juiste manier gerecycleerd.

.Een milieuvriendelijke werking met een kleinere ecologische voetafdruk

Onze doelstellingen

  • In het kader van het klimaatakkoord van Parijs willen we tegen 2030 onze indirecte uitstoot verminderen met 25% en onze directe uitstoot met 42%.
  • Milieuvriendelijke werking

Onze acties

Opmaak van een koolstofbalans

Èggo stelde een volledige koolstofbalans op, die zowel rekening hield met de directe uitstoot (onze gebouwen en voertuigen) als met de indirecte uitstoot (energie-uitstoot door onze leveranciers en klanten bij de productie en het gebruik van onze producten enz.). Vervolgens stelden we ambitieuze doelstellingen op om onze ecologische voetafdruk te beperken.

Lager energieverbruik in onze gebouwen

In onze gebouwen kiezen we voor energiezuinige toestellen: overal ledverlichting, slimme verlichting in de magazijnen, moderne warmtepompen ter vervanging van de oude verwarmingssystemen, lagere omgevingstemperatuur, minder gebruik van warm water in de toiletten enz.

Beperkt transport

We werken zoveel mogelijk samen met Europese partijen, om zo het transport van onze producten te beperken. Onze keukens worden vervaardigd in het Duitse Verl, op 350 km van ons magazijn. Ook onze leveranciers proberen zelf zoveel mogelijk een beroep te doen op Europese dienstverleners.

Zonnepanelen

Jaarlijks produceren we 102.000 kWh aan zonne-energie, goed voor een besparing van 12 ton CO2. Tegen 2025 zullen we een maximum aan gebouwen uitrusten met zonnepanelen om deze productie te verdrievoudigen.

FINN

Èggo ondersteunt en neemt deel aan het Festival International Nature Namur, het grootste Europese festival gewijd aan natuur en beeld: films uit de hele wereld, internationale fototentoonstellingen, natuurdorpen, ... Duizenden bezoekers en toeschouwers krijgen er beelden te zien die, doordat ze zoveel meer zeggen dan woorden, aanzetten tot een duurzamere houding.

Herbebossing

Ook in onze eigen contreien willen we ons steentje bijdragen. Daarom ondersteunen we herbebossingsprojecten in België, in samenwerking met de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij (KBBM). De keuze van de boomsoorten wordt bepaald door de toekomstige klimaatuitdagingen. Een deel van de middelen gaat rechtstreeks naar het planten zelf, terwijl er ook investeringen gebeuren in onderzoek, in samenwerking met andere landen. 

Behoud van de biodiversiteit

In 2022 zorgden we ervoor dat het 20 hectare grote Oudassi-meer in Senegal hersteld kon worden. Dit moerasgebied was volledig aangetast door de Mimosa pigra, een woekerplant die de Afrikaanse biodiversiteit in gevaar brengt. Door het herstel van dit gebied kreeg de fauna opnieuw alle kansen om zich te ontwikkelen. Dankzij de bouw van een dam kon men het water zo lang mogelijk vasthouden, en dankzij camera’s, een voetgangersbrug en een observatorium konden de aanwezige soorten wetenschappelijk worden opgevolgd.

.Het goede voorbeeld geven als werkgever en als schakel in de toeleveringsketen

Onze doelstellingen

  • Meer gelijkheid en diversiteit binnen ons bedrijf
  • Meer gelijke kansen in de landen waar èggo actief is
  • Meer welzijn op het werk

Onze acties

De Ëlleg-stichting

Onze Ëlleg-stichting financiert in Senegal infrastructuurprojecten om iedereen hoogstaand onderwijs te kunnen bieden. Zo financierden we de bouw van het Lycée de Guéréo, waar we het nodige materieel leveren en elk jaar opnieuw investeren in schoolgebouwen.

De Warmste Week en Viva For Life

De Belgische solidariteitsacties van De Warmste Week en Viva For Life zijn goede doelen die in onze ogen een belangrijke rol spelen en die op onze ondersteuning kunnen rekenen. In 2022 zamelden we hiervoor het ongelooflijke bedrag van € 29.143 in, dat volledig naar Belgische kinderen in moeilijke situaties ging.

Het welzijn van onze medewerkers

We zijn ervan overtuigd dat het succes van een bedrijf een rechtstreeks gevolg is van het welzijn van de medewerkers. Succes is de vrucht van hun enthousiasme en passie, een credo dat we vanaf het begin volgen. Daarom proberen we bij èggo onze medewerkers centraal te stellen bij al onze beslissingen: interne tevredenheidsenquêtes, werkzekerheid dankzij vaste arbeidsovereenkomsten, een interne Academy om onze medewerkers op te leiden, meer veiligheid op het werk enz.

Waarom voor èggo kiezen?

Èggo staat voor hoogstaande producten voor je hele woning, oplossingen op maat van jouw behoeften, persoonlijke begeleiding bij al je projecten en betaalbaar design. Tal van redenen waarom we je vertrouwen verdienen. Èggo, wat een verandering!

Meer informatie

Alles weten over èggo

Ontdek