Ik wilde mijn gasten tonen dat je geen restaurantkeuken nodig hebt om verfijnde gerechten klaar te maken.

Gérald Watelet

Wat waren zijn wensen?

In zijn winkel op de Waterloosesteenweg in Brussel, waar Gérald Watelet zijn klanten op afspraak verwelkomt, is hij ook gastheer van een table d’hôtes. Wanneer klanten bij deze Belgische decorateur met internationale faam binnenstappen, valt eerst en vooral zijn prachtcollectie objecten, meubelen, gordijnen en tapijten op. Gérald Watelet bedenkt en ontwerpt interieurs die zo gevarieerd en gekleurd zijn als zijn klanten dat willen.

Daarna ontdekken ze op de kelderverdieping de epicuristische kant van Gérald Watelet. Klanten treden er binnen in een soort wondere wereld met een in het oog springende table d’hôtes die hij zelf prachtig gedecoreerd heeft. Als gepassioneerde kok wilde hij zijn klanten ook rond de tafel laten proeven van zijn passie en zijn recepten, zoals hij dat met zijn vrienden zou doen. En om inventieve menu’s voor hen te bereiden, steeds op basis van uitstekende producten, wilde hij een uiterst ergonomische en robuuste keuken, die ingericht werd door een Belgisch familiebedrijf: èggo!

Het resultaat?

Gérald Watelet heeft actief meegewerkt aan het ontwerp van zijn keuken, met een wel heel persoonlijk resultaat: sober zwart, een opvallende [EW1] muurkleur en een weelderige aankleding van de ramen. Om alles functioneel te houden, opteerde Gérald Watelet voor praktische, brede laden die stil sluiten, twee ovens in een kolomkast, een dubbele spoelbak en een paar open rekken om snel bij zijn potten en pannen te kunnen.

De èggo-teams hebben naar al mijn wensen geluisterd, en ik moet zeggen dat mijn keuken goed bij me past.

Gérald Watelet

Gepubliceerd op 04.08.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow