Hoe zag jullie toekomstige keuken eruit in jullie gedachten?

We wilden van onze keuken de belangrijkste ruimte in onze woning maken. Ze moest groot en gezellig zijn, zodat we er met vrienden en familie konden aperitieven zonder dat we afgezonderd werden van onze gasten. Samen met het èggo-team hebben we de plannen meermaals herbekeken en gekozen voor een hedendaagse keuken die in harmonie is met ons appartement. Je zou kunnen zeggen dat ons appartement ontworpen is rond onze keuken!

Ons appartement is ontworpen rond onze keuken ;-)

Welke kleur heeft jullie èggo-keuken?

De kleur van de keuken was voor ons een groot dilemma...  Manon wilde wit, omdat dat makkelijker is in onderhoud en je er minder vingerafdrukken op ziet...  Ik ben dan weer dol op zwart, dat heel modern is... en misschien iets mannelijker.  In het èggo-productgamma zit een zwart frontpaneel dat behandeld is tegen afdrukken en die belofte ook waarmaakt. Daar gingen we uiteindelijk voor, op advies van het èggo-team.  We hebben er absoluut geen spijt van. Dit zwarte, greeploze frontpaneel valt op dagelijkse basis heel eenvoudig en snel te onderhouden. Onze keuken heeft een strakke, lineaire look die past bij de rest van onze woning. 

Waarom kozen jullie voor een werkblad in kwarts?

Het werkblad van onze keuken moest chic zijn, makkelijk in onderhoud, en passen binnen ons budget. Eerst wilden we “Calacata”, maar we vertrouwden dan toch op onze èggo-raadgever die ons kwarts van 2 cm dik voorstelde, met hetzelfde witte marmereffect maar een voordeligere prijs voor ons budget. Het resultaat is verbluffend! De onderbouwspoelbak heeft een afdruipgedeelte dat uitgefreesd is in het blad.

Vertel eens iets over de pluspunten van jullie keuken, die jullie leven veranderden

De vuilnisbak die automatisch opent

We hebben twee automatische vuilnisbakken onder de spoelbak. Heel praktisch wanneer we koken en onze handen vies zijn: even met onze voet onder de vuilnisbakken en ze openen automatisch. Dat is hét detail waarmee we onze gasten omverblazen ????

Rekken met ingewerkte verlichting voor een warme sfeer

Er was in onze keuken een vrij lege grote muur, maar om het strak te houden, wilden we daartegen geen opbergmeubel.  Daarom kozen we voor de plaatsing van 3 profielen in zwart aluminium, waarin lampen zijn ingewerkt. Tussen de profielen hangen twee legplanken waar we onze kleinelektro op kwijt kunnen.

Dat maakt het geheel licht, en de gedempte verlichting brengt ‘s avonds sfeer. De kers op de taart: zo verbruiken we ook minder energie!

Een wijnkast als absolute must

Een wijnkast van 1,80m met plaats voor 90 flessen op 3 temperaturen: 5 °C, 10 °C en 16 °C. De omkasting is apart, want we wilden ze niet inwerken in de keuken. Ze werd dan ook aan de zijkant geplaatst. Zo kunnen we makkelijk bij de wijnkast en staat ze dicht bij de eetruimte. Heel praktisch wanneer we bezoek hebben. Een absolute must!

Doorblader de catalogus

Doorblader de catalogus online en ontdek de wereld van èggo! Je vindt er de laatste keuken- en inrichtingstrends, maar ook onze nieuwe collecties, de laatste technologische snufjes voor huishoudelektro, ideeën voor opbergmeubelen op maat voor elke ruimte in je huis, en nog zo veel meer...

Ontdek de catalogus
MEER INFORMATIE

Weet je graag meerover èggo?

Ontdek onze knowhow
Gepubliceerd op 26.04.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow