Wat wilde ze graag?

Dorien is een zelfstandige jonge vrouw van 27. Samen met haar papa renoveerde ze een huisje in het centrum van Tienen. De woning is vrij smal en heeft een hoog plafond. Ze wilde haar nieuwe woning zo inrichten dat de beschikbare ruimte maximaal benut wordt. Maar Dorien wilde niet dat het te minimalistisch werd, en verkoos een warm interieur. Haar woning inrichten was dus een echte uitdaging voor de stylistes van het programma.

Fotografie Jonah Samyn voor vtwonen.
Fotografie Jonah Samyn voor vtwonen.
Fotografie Jonah Samyn voor vtwonen.
Fotografie Jonah Samyn voor vtwonen.

Het resultaat?

Het resultaat is een warme leefruimte, dankzij goed gecombineerde kleuren op de muren en het plafond, en een daarop afgestemde meubelkeuze. De ruimteverdeler van èggo gaat perfect op in de woning. Hiermee ontstaan twee aparte ruimtes voor de zitruimte en de woonkamer. Het is een uitgekiend meubel dat op maat gemaakt werd om de hele hoogte op te vullen. Bovendien laten de openingen licht door. Er werden mooie planten in gezet voor een vleugje natuur. Zelfs aan Diesel is gedacht! Er werd bij het ontwerp van het meubel immers een speciaal hoekje ingericht voor de bench van Doriens hond. Zo wordt elk plekje optimaal benut en valt de bench - vaak minder mooi - niet zo op.

Dit meubel is superslim uitgedacht: je kan er de zitruimte van de eetkamer mee scheiden.

Dorien

Dankzij dit meubel en het kleurenspel lijkt de ruimte mooier en beter ingericht dan vroeger: het is geen lange, rechte ruimte meer, er is variatie. Nu moet je ‘slalommen’ om de keuken in te lopen. De indruk van een lange gang is verleden tijd. Heel wat mensen zouden bang geweest zijn om een meubel in deze ruimte te zetten, omdat ze denken dat dat de ruimte nog zou versmallen. Maar eigenlijk kan je de ruimte met dit meubel ingenieus inrichten en benutten.

Gepubliceerd op 22.05.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow