Ontdek opbergideeën onder de trap om elk hoekje in jouw woning te optimaliseren.

Neem contact op

 

Een verborgen dressing of een vestiaire

Als je trap zich in de inkomhal bevindt, is een van de meest gangbare oplossingen de inrichting van een dressing op maat of een kleine vestiaire. Een mooie kast met schuifdeuren of draaideuren die al je kostbare tassen, mantels, schoenen, sjaals, mutsen netjes uit het zicht houdt. Is dat geen puik idee?

Je kunt de ruimte ook 100% personaliseren in functie van jouw wensen: kleerhangers voor je jassen, een paar vakken voor tassen, schoenhouders voor je (vele?) schoenen, … Je bepaalt het zelf! Je kunt er zelfs een kleine bank in voorzien waar je comfortabel kunt gaan zitten om je schoenen aan te trekken. Kortom, alles voor een superhandige kleerkast onder de trap.

Maak een afspraak

Een bibliotheek onder de trap

Ben je een leeswurm en verzamel je honderden boeken? Dan is de inrichting van een boekenkast onder de trap een uitstekend alternatief. Deze oplossing is bovendien erg design! Je combineert het wegbergen van je favoriete leesvoer met een kleurrijke decoratie dankzij de covers van al jouw boeken. Nog enkele nissen voor een plant of een fotokader en je nieuwe plekje is klaar!

Een voorraadkast voor al je boodschappen

Waarom zou je de beschikbare ruimte onder je trap niet gebruiken om een voorraadkast te maken? Elke dag opnieuw na het werk boodschappen doen, is niet leuk. Daarom creëer je best een opbergruimte voor je voorraden. Het komst steeds vaker voor dat de trap wordt geïntegreerd in een grote leefkamer naast de eetkamer of de keuken.

In eerste instantie houden we zelden rekening met de ruimte onder de trap, alhoewel het een interessante plek is om niet alleen levensmiddelen te bewaren maar ook serviesgoed. En als je een wijnliefhebber bent, kun je zelfs een wijnkelder inrichten onder de trap.

Een onzichtbaar washok

Nog een opbergoplossing? Creëer een wasruimte. Deze opbergoplossing vergt iets meer werk (onder meer de voorziening van water en elektriciteit), maar is een uitstekend idee voor kleinere woningen die geen specifieke wasplaats hebben. Zo komt er bovendien plaats vrij in je badkamer. Voor een design en discreet effect kun je je wasmachine en droogautomaat verbergen in een meubel op maat.

Een hoekje voor decoratie of ontspanning!

Kleine ruimtes waar niet gemakkelijk een inbouwkast kan worden geplaatst, kunnen worden omgevormd tot een decoratieve plek met wandrekken in strakke lijnen. Vervolgens kun je ze opfleuren met allerlei snuisterijen zodat de voorheen lege ruimte een gezellige plek wordt: foto’s, vazen, planten, … Je kunt zelfs een zitbankje plaatsen met kussens voor een stemmig ontspanningshoekje waar je rustig een boek kunt lezen. Als je de ruimte hebt, kun je er zelfs een bureau inrichten.

Talrijke inrichtingen om plaats te winnen

In de praktijk bestaan er talloze ideeën om de ruimte onder de trap in te vullen. Alles hangt eenvoudigweg af van de beschikbare ruimte onder je trap en wellicht ook van de kamer waarin je trap zich bevindt. Een inkomhal leent zich beter voor een vestiaire, in een woonkamer zijn er meerdere alternatieve oplossingen mogelijk. Eigenlijk vormt je verbeelding de enige grens (en de muren van je woning natuurlijk). Dankzij de verschillende mogelijke indelingen (rekken, kasten, nissen, lades, …) kun je letterlijk de ruimte van je dromen creëren.

Ontdek onze catalogus

Hulp nodig om een cosy plekje in te richten?

Geen verloren ruimte meer dankzij de opbergoplossingen op maat van èggo! Onze specialisten onthalen je in onze verschillende showrooms en geven je advies over de ideale interieurinrichting van je woning. Van de keuken tot het bureau langs de boekenkast of de badkamer: ontdek al onze kasten.

Neem contact op
Gepubliceerd op 30.03.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow