Waarom een goede inrichting van je badkamer zo belangrijk is

De badkamer is een ontspanningsruimte waar we gemiddeld twee uur per dag doorbrengen. Een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte is altijd van groot belang, ongeacht of je een renovatie plant of een gloednieuw ontwerp beoogt.

Een duidelijk beeld van de ruimte en haar beperkingen

Een kleine badkamer vergt een minutieuze organisatie. Alles begint bij een goede inschatting van de beschikbare ruimte. Zo ben je er zeker van dat elke vierkante centimeter goed benut wordt.

De inrichting hangt af van verschillende criteria. Je moet rekening houden met de beschikbare oppervlakte en met de vorm van de ruimte. Heb je een smalle, lange badkamer, of juist een kleine vierkante badkamer? Heb je smalle, hoge vensters of juist grote ramen? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden.

Optimaliseer de ruimte volgens jouw behoeften 

Niet alleen de inrichting zelf is van belang, ook het aantal personen dat de badkamer zal gebruiken speelt een rol. Zo ziet een gezinsbadkamer er natuurlijk helemaal anders uit dan de badkamer van een master bedroom. In het eerste geval moeten de kasten makkelijk toegankelijk zijn en moet je voor handige meubels zorgen, terwijl je in het tweede geval makkelijker voor strakke en hoge meubels kunt gaan. Bij een kleine badkamer moet je dus goed stilstaan bij een optimale indeling van de ruimte.

Heb je de ruimte, de vorm en het gebruik van je ruimte bepaald? Dan kun je aan de praktische inrichting beginnen.

Nood aan inspiratie? Ontdek onze ruime keuze van badkamers.

Welke meubels voor een kleine, moderne badkamer?

De badkamer is een ontspanningsruimte, die verschillende zaken moet bevatten. Toilet, bad of douche, legplanken, spiegels, ... Het is soms een hele opgave om alle meubels te combineren. Èggo geeft je enkele tips voor een optimale indeling van je ruimte.

Top drie moderne onderdelen

Om de ruimte optimaal te benutten, moet je handige meubels kiezen die visueel weinig plaats innemen. Word je overdonderd door het grote aantal meubels die er bestaan? Geen probleem. Èggo geeft je zijn top drie onderdelen voor een kleine, moderne badkamer.

  • Hangende meubels: deze nemen minder vloerruimte in en vergroten zo je ruimte. Bovendien zorgen ze voor een moderne en strakke look. Kies bijvoorbeeld voor een handdoekenrek en kapstokken aan de muur.
  • Glazen legplanken of doorzichtige materialen: ideaal om je lichaamsverzorgingsproducten op te zetten zonder de ruimte er overdreven zwaar te laten uitzien.
  • Multifunctionele meubels: deze meubels bieden niet alleen kastruimte, maar kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een kastje met een spiegel of verborgen lades.

Wil je nog verder gaan? Èggo heeft de ideale meubels voor een moderne badkamer.

Welke wc, douche, lavabo, ...?

Vóór je aan je kasten en legplanken begint, moet je natuurlijk nadenken over de sanitaire voorzieningen in je badkamer. Douche, bad, lavabo en toilet, ... Wat heb je écht nodig in een kleine badkamer?

De lavabo, een model voor elke smaak en elke ruimte

Er bestaan tal van lavabo’s in de meest uiteenlopende designs en vormen. Bij èggo vind je ongetwijfeld het model dat aan je smaak én praktische noden voldoet. Of je nu van een minimalistische, een hedendaagse of een rustieke stijl houdt, je vindt steeds de ideale lavabo die jouw gewenste sfeer uitstraalt. We leggen je de verschillende mogelijkheden uit.

Voor kleinere ruimtes is de inbouwwastafel een slimme optie die design en praktische functies hand in hand laat gaan. Zo’n wastafel zit mooi verwerkt in het werkblad en zorgt voor een harmonieuze oplossing. Hetzelfde geldt voor de hangende lavabo. Deze wordt bevestigd aan de muur en zorgt voor extra vloerruimte. Het resultaat: een optisch grotere ruimte en meer gemak bij het schoonmaken. 

Welke materialen moet ik kiezen? Voor een moderne badkamer kies je het beste voor een wastafel van kunststof of natuursteen*. Beide opties geven je badkamer een stevige en authentieke uitstraling.

Denk goed na over je douche en toiletten* 

In een kleine badkamer kun je bijna niet anders dan een douche plaatsen. Een bad geeft de ruimte namelijk een zwaardere uitstraling en neemt heel wat vloeroppervlakte in. Kies dus voor een inloopdouche: zo krijgt je kleine badkamer automatisch een moderne look, en zo’n open douche geeft je badkamer een lichte uitstraling. Voor de wc raden we dezelfde logica aan en verkiezen we een hangend toilet.

* Producten niet verkrijgbaar bij èggo.

De decoratie voor een persoonlijke toets

Welke sfeer wil je creëren in je badkamer?

De decoratie van je badkamer mag je niet onderschatten: samen met je meubels bepaalt ze hoe mooi je ruimte eruit zal zien. Decoratie is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Daarom vind je bij èggo verschillende pistes, helemaal volgens jouw smaak.

Zoek je een moderne sfeer die rust uitstraalt? Kies dan voor muurbekleding in natuursteen of tegeltjes in imitatiehout. Zo combineer je een rustgevende look met efficiëntie. Hou je meer van een moderne design-stijl? Kies dan voor strakke meubels, voor een minimalistische look. Je kunt ook met kleurcontrasten spelen en een opvallende uitstraling creëren.

De juiste materialen kiezen

De moderne look van je badkamer staat of valt met je materialen. Met een strakke afwerking en heldere lijnen wordt je badkamer automatisch een modern geheel. Daarvoor kies je het beste voor geometrische tegels in keramiek of porselein. Deze materialen bestaan in tal van designs en structuren, voor een hedendaagse look.

Een extra tip? Gebruik lichte kleuren voor je vloer- en wandbedekking, deze laten je badkamer er luchtig en lichtrijk uitzien.

De verlichting als finishing touch

Licht laat je stralen, vanbinnen en vanbuiten

Je hebt ondertussen een praktische en netjes ingerichte badkamer, perfect! Maar vergeet zeker je verlichting niet! Want niets zo onaangenaam als een donkere badkamer, de kans is groot dat je je er niet op je gemak voelt. Licht draagt namelijk sterk bij tot ons welzijnsgevoel en heeft grote invloed op ons humeur en onze gezondheid. Logisch dus dat goede verlichting de sfeer van je badkamer helemaal kan afmaken.

Welke verlichting voor een lichtrijke badkamer?

Heb je grote ramen in je badkamer? Ideaal, zo heb je veel natuurlijk licht. Maar in een kleine badkamer is dat natuurlijk minder evident. Daarom geven we enkele tips om je badkamer of doucheruimte lichtrijker te maken.

Minimalistische spotjes

Eerst en vooral moet je kiezen voor kleine en verfijnde lampen. Het doel: hoe minder materiaal, hoe meer licht, met spotjes in het plafond uiteraard als ideale oplossing. Deze geven je badkamer namelijk een moderne toets, zonder de ruimte er zwaar te laten uitzien.

Vergroot je ruimte met spiegels

De tweede tip: zorg voor spiegels. Spiegels maken je ruimte open en geven een groter en luchtiger ruimtelijk gevoel. Wil je beide zaken combineren? Dat kan! Kies voor spiegels met ledverlichting, voor een lichtrijke en praktische ruimte.

De temperatuur van je verlichting

Zorg voor wit licht, dat geeft je badkamer een strakkere design-look. Geel licht daarentegen maakt je ruimte optisch kleiner.

Jouw badkamer, jouw uitstraling

De grootte van je badkamer is in feite van ondergeschikt belang. Zoals je ondertussen hebt kunnen lezen, behoort een slimme inrichting altijd tot de mogelijkheden. En met de juiste spullen tover je je badkamer om in een moderne en functionele ruimte.

Heb je nood aan hulp bij het ontwerp van je badkamer? Heb je vragen over onze materialen? Bij èggo helpen we je om van je badkamer een moderne, lichtrijke en handige ruimte te maken, ook als deze een kleine oppervlakte heeft.

Vind mijn èggo-showroom
Meer weten

Hulp nodig voor jouw project?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 02.11.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow