Wit: een beetje, veel, massaal, hartstochtelijk

Als wit overheerst, doe dan zoals onze noorderburen: combineer het met hout, of met om het even welke andere kleur die je verkiest. Wit afgewisseld met toetsen van antracietgrijs of zwart – erg trendy – is het ideale materiaal voor een 100% noords effect!

Leigrijs met wit staat goed in elke keuken (èggo-keuken Credo)

Houttoetsen

De Scandinavische stijl is vooral warm dankzij de natuurlijke materialen. Hout is daarbij een must, en kan overal in verwerkt worden: subtiel in nissen, decoratie, een slabestek of een broodplank, of in een volledige houtlook.

Een look die één geheel vormt, gecombineerd met zwart en wit: wij zijn fan! (Greeploze èggo-keuken Riva San Remo)

Pure lijnen

Je pure èggo-keuken, minimalistisch en gesofisticeerd als ze is, moet zowel rustgevend als functioneel zijn. Traditionele handgrepen maken plaats voor systemen om de kasten te openen gewoon door er even op te duwen, of designprofielen. De basiselementen van een pure keuken kan je terugvinden in ons artikel 'Ruimte voor minimalisme in de keuken’.

Doe zoals in deze appartementskeuken: combineer een kleur zoals 'Greenery', het trendgroen van 2017, met overheersend wit (Èggo-keuken 'Sauge' in wit en groen)

En de muren dan?

In een noordse keuken ga je resoluut voor lichte kleuren. Wit geniet de voorkeur, maar waarom zou je het niet eens combineren met een muur in een pastelkleur? De grootste creatievelingen combineren wit met grafisch en contrastrijk behangpapier, of een houten wandbekleding.

Last but not least: decoratie

Om het helemaal af te maken, opteer je voor geometrische motieven of plantenmotieven (vaatwerk, tafellinnen). Ook in de meubelen (tafels en stoelen) is hout prominent aanwezig. Verlichting en hanglampen kan je niet genoeg hebben – zo creëer je een maximum aan licht.

Ga voor een stuk Scandinavisch design in je keuken: waarom geen VITA-verlichting met pure lijnen? (Hanglamp VITA CUNA – beschikbaar bij èggo)

Meer weten? Volg onze blog, word fan van onze Facebookpagina of abonneer je op ons prikbord "Scandinavische trends" op Pinterest.

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow