Wat zijn de voordelen van een keuken met afgeronde vormen?

Een keuken met ronde hoeken biedt een absolute meerwaarde voor je woning!

Een stijl die een en al zachtheid uitademt

Rondingen doen denken aan organische vormen en brengen ons in verbinding met de natuur, waardoor ze een keuken er optisch zachter laten uitzien. Naast het puur esthetische aspect zorgen ronde vormen in een keuken ook voor een serene sfeer en creëren ze een ruimte waar je je op je gemak voelt.

Vlottere verplaatsingen

In een keuken met afgeronde hoeken kun je je makkelijker en natuurlijker verplaatsen. Hoeken beperken namelijk de bewegingsvrijheid, terwijl rondingen een intuïtievere circulatie bevorderen. Zo kun je je in de keuken aangenamer verplaatsen.

Optisch grotere ruimte

Keukenmeubelen met ronde vormen dragen bovendien bij aan een groter ruimtegevoel, zeker in combinatie met heldere en lichte kleuren zoals wit. Door in kleine keukens slim gebruik te maken van organische vormen, verminder je het benauwde gevoel van kleine ruimtes.

 

Maak een afspraak

Hoe integreer je de trend van ronde vormen in jouw keuken?

Wil je ook in jouw keuken op maat ronde vormen toevoegen? We geven je hier een aantal tips om dit design elegant en handig in jouw keuken te integreren.

Een werkblad met ronde hoeken

Met een nieuw werkblad voeg je makkelijk rondingen toe aan je keuken, zonder dat je ze volledig opnieuw moet inrichten. Wil je ook zo’n zacht effect creëren? Dan heb je twee mogelijkheden.

Het werkblad van je keuken

Beginnen doen we bij het werkblad boven je lage kasten. Met een werkblad met afgeronde hoeken kun je perfect je klassieke meubels met rechte lijnen behouden, maar breek je wel het rechtlijnige karakter ervan.

Het werkblad op je keukeneiland

Ook op je keukeneiland kun je met ronde vormen aan de slag! Kies voor een rechthoekig keukeneiland op maat met een werkblad met afgeronde hoeken.

Deze oplossing maakt je ruimte een stuk vloeiender, zonder de structuur van je meubel of de inrichting van je keuken aan te tasten. En bovendien krijgt je keukeneiland een afgerond uitzicht!

Welk materiaal kies je voor je werkblad?

Om het zachte aspect helemaal af te maken, moet je goed stilstaan bij het materiaal van je werkblad. Kies bij voorkeur voor natuurlijke materialen zoals steen, graniet of onbewerkt hout, wat het organische karakter benadrukt en je keuken extra textuur bezorgt. Maar ook marmer-effect is dankzij zijn nerven zeer elegant.

 

Ontdek onze keukens

Kleuren en afwerkingen die de ronde vormen versterken

Bij èggo hebben we tal van afwerkingsmogelijkheden en kleuren die de ronde vormen van je keuken helemaal afmaken.

Natuurlijke en zachte kleuren

Qua kleuren raden we aan om voor je kastfronten kleuren te kiezen die naar de natuur verwijzen. Kies voor aardetinten of zachte en heldere nuances zoals gebroken wit of ecru, kleuren die het organische effect van je keuken benadrukken. Maar je kunt ook perfect voor kastfronten van hout of imitatiehout gaan.

Afwerking volgens je eigen voorkeur

Wat de afwerking van je kastfronten betreft, bezorgt lakeffect je meubels een glanzend uiterlijk. Dat weerspiegelt het licht, benadrukt de ronde vormen van je keuken en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Een matte afwerking daarentegen geeft je keuken nóg meer zachtheid en bezorgt je meubels een authentieker en natuurlijker uiterlijk.

Decoratievoorwerpen met organische lijnen

Rondingen in je decoratie...

Voor een organische look in je keuken kun je natuurlijk ook gebruikmaken van decoratievoorwerpen en accessoires. Ga voor decoratie met een zachte uitstraling en met ronde vormen, zoals ronde vazen, keramische kommen, lampen met zachte vormen, een ovaalvormige spiegel, een rond tapijt, stoelen met gebogen rugleuning enz. Al deze ronde details zorgen voor een absoluut wauw-effect in je keuken. Door zulke decoratievoorwerpen te combineren, vergroot je het afgeronde aspect van je keuken, zelfs zonder je meubels te vervangen.

Net zoals het geval is voor je meubels, kies je ook voor je decoratie natuurlijke tinten. Vermijd overdreven felle kleuren die het aangename en zachte karakter van je keuken met ronde vormen verstoren.

... en voor je elektrotoestellen!

Dit design kun je zelfs doortrekken naar je kleine huishoudtoestellen, zoals de waterkoker, het broodrooster en de koffiezet. Ga ook hier voor afgeronde vormen en zachte kleuren en laat ze zo perfect bij de rest van je keuken passen.

Ontwerp samen met èggo je keuken op maat

Overweeg je een nieuwe keuken te plaatsen? Vertrouw op de interieurontwerpers van èggo! Ons team staat voor je klaar om je keuken op maat te ontwerpen en in te richten volgens jouw smaak, behoeften en de nieuwste trends. Kom langs in een van onze showrooms, waar je alle èggo-keukens kunt aanschouwen en je project met een adviseur kunt bespreken.

Vind een winkel
Meer weten

Nood aan meer inspiratie?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 28.05.2024
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow