Enkele tips voor een geslaagde barbecue

Voor een geslaagde barbecue begin je beter vroeg dan laat: steek het vuur 45 tot 60 minuten op voorhand aan zodat het houtskool voldoende tijd krijgt om te gloeien. Dat maakt het bakken immers eenvoudiger. Denk er ook aan om je gril minstens 10 cm boven het houtskool te plaatsen zodat het vlees goed kan bakken zonder te verbranden.

Een andere tip om de barbecue te doen slagen: vooraleer je start met bakken, doordrenk een stuk keukenrol met een beetje olijfolie en wrijf je gril goed in. Het vlees zal niet alleen minder snel vastplakken maar de gril zal nadien ook eenvoudiger te reinigen zijn.

In de keuken maak je een lekkere marinade klaar om de smaak van het gegrilde gerecht naar een absoluut hoogtepunt te brengen! Of je nu eerder klassieke (barbecuesaus, olijfolie, Provençaalse kruiden) of meer exotische marinades (gembermarinade, sojasaus en sesamolie) gebruikt, je geeft jouw vlees, vis en groenten nieuwe smaken!

Barbecue of plancha: durf origineel uit de hoek komen

Wie barbecue zegt, denkt meteen aan gegrild vlees maar waarom zou je niet eens gegrilde vis klaarmaken? Het is een dieetalternatief maar minstens even lekker als de traditionele brochettes.

Je kan ook fruit en groenten op de gril leggen die perfect samengaan met vlees en vis of als dessert dienen. Ook deze bereiding betekent een ontdekking van nieuwe smaken. Voor de liefhebbers van kaas is een heerlijk gegrilde camembert op de barbecue een lekkernij om duimen en vingers van af te lekken!

Al deze receptideeën kunnen op de barbecue gebruikt worden maar evengoed op de plancha.

Blijf je binnen? Haal dan de plancha tevoorschijn

Wanneer de zon beslist om zelf binnen te blijven, kan je altijd voor de optie plancha gaan, een alternatief voor de barbecue.

Er bestaan modellen van plancha’s die de vorm hebben van een plaat (bijna zoals een ovenplaat) die je eenvoudigweg op het kookveld plaatst. Voor meer gezelligheid bestaan er echter tafelplancha’s. Het is de ideale oplossing om volop te genieten van jouw gezelschap zonder veel tijd in de keuken te verliezen. Bovendien kan iedere gast zijn eigen cuisson kiezen. Een echt moment van gedeelde vreugde!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow