Ben je het beu om geen inspiratie te hebben voor het avondeten? Heb je zin in meer me-time na het werk? Of heb je genoeg van voedselverspilling? Dan is Batch Cooking iets voor jou!

Batch Cooking in een notendop

Deze trend recht uit de VS is op maat gemaakt voor wie het niet ziet zitten om drie keer per dag in de keuken te staan. Het komt erop neer dat je één keer per week allerlei basisvoedingsmiddelen (groenten, peulvruchten, …) klaarmaakt in grote hoeveelheden, die je dan kunt bewaren en verdelen over de rest van de week.

Voordelen van deze methode:

  • Je wint tijd: Besteed één namiddag (vaak in het weekend) aan het klaarmaken van eten. Zo bespaar je tijd voor 's avonds in de week. Onze tip: gebruik dit moment om de laatste aflevering van je favoriete serie te bekijken op je tablet, of om de podcasts te beluisteren die je tijdens de week gemist hebt. We beloven je dat de tijd zal vliegen!
  • Je maakt je het leven makkelijk: Wanneer je thuiskomt van het werk, hoef je alleen nog maar op te warmen, te kruiden en te kiezen welke zondagse bereidingen je met elkaar wilt combineren. Zo zijn die worteltjes met tijm bliksemsnel klaar voor bij je gebraad.
  • Je spaart geld uit: Geen verspilling meer! Je maakt alle bijgerechten vooraf klaar, dus die vergeten courgette die elke dag wat meer verschrompelt achteraan in de koelkast, is verleden tijd.
  • Je eet gezond: Je neemt de tijd om te koken, dus je kunt kiezen voor verse voedingsmiddelen van het seizoen. Durf ook eens vergeten groenten op het menu te zetten, of probeer eens een nieuwe manier van bereiden. Een bloemkool kan je immers niet alleen maar stomen.

Praktische tips:

  • Bewaar je voedingsmiddelen in hermetisch afgesloten verpakkingen. Kies eerder voor glas dan voor plastic, want dat neemt geurtjes op.
  • Gekookte groenten kan je probleemloos 3 dagen in de koelkast bewaren. De rest is voor de diepvries.
  • De eerste dagen eet je het best de bereidingen met melk, room of boter.

Heb jij ook de smaak van ons favoriete voornemen te pakken? Test Batch Cooking dan de komende 2 weken uit! Uiteraard moet je er op zondagnamiddag ruim 2 uur in investeren, maar je krijgt er tijdens de week zoveel vrije tijd voor terug!

 

Haal je lievelingsgroenten in huis en je pannen uit de kast: koken maar!

Gepubliceerd op 12.01.2018
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow