Wat je mag verwachten van de keuken in 2016

Sinds enkele jaren is de keuken het hart van het huishouden geworden, net zoals het salon of de eetkamer.

En in 2016 krijgt de keuken een nieuwe uitstraling volgens nieuwe richtlijnen.

  • Comfort en ergonomie
  • Natuurlijke en minerale decoratie
  • Open plaatsing zonder vaste structuur

Aandacht voor comfort en ergonomie

De toppers van de 48ste editie van de beurs Batibouw zijn de hoogtechnologische huishoudtoestellen. De verbonden koelkast wordt onze persoonlijke assistent in de keuken. Je goede wijnen zijn steeds binnen handbereik dankzij de talrijke modellen van ingebouwde wijnkasten. Minder lawaai en minder onaangename geuren in een open en gezellige keuken waar de afzuigkap meer en meer discreet in het geheel wordt geïntegreerd. De kranen worden steeds populairder: ze worden immers steeds praktischer en meer hoogtechnologisch. Conclusie: wat kunnen we tegen ontwikkeling hebben!

Maar wat zijn deze handigheidjes zonder ergonomie? De keukens passen zich aan ieders lengte aan, met een hoger of een lager werkvlak.

Natuurlijke en minerale keukens

Naast de hoogtechnologische snufjes krijgt de keuken op decoratief vlak ook heel wat zachtheid mee. Een blinkende voorkant voor de meubels blijft heel populair maar ook een matte look wint stilaan aan liefhebbers. De gebruikte materialen zorgen voor effecten die helemaal bij het geheel passen. Zo is er de grote terugkeer van het hout en van de natuurlijke tonen die zeer goed samengaan met pastel- en poederkleuren. De werkvlakken in composiet zijn erg in trek en stralen mineraliteit uit.

Voor de vloer blijft het sleutelwoord ‘onderhoud’. Parket, cementen tegels of betegeling die roestig metaal nabootst… zeer industrieel!

De keuken toont al haar kwaliteiten… en met reden!

De keuken, de ontmoetingsplaats bij uitstek, verstopt zich niet langer en wordt een echte leefruimte. In 2016 is er een zwak voor de atelierstijl met een centraal eiland. Daarnaast neigen de tendensen naar minder structuur en contrasten waardoor het eiland helemaal opgaat in het decor…

De keuken toont zich, maar op een vlotte manier. De gesloten elementen gaan hand in hand met de zichtbare plaatsen waar de vaatwasser, de snuisterijen en de kleine, futuristische huishoudtoestellen een toonaangevende rol spelen. Een zeer gepersonaliseerde keuken die goed bij je past!

En jij, welke tendensen van Batibouw ga jij zonder twijfel overnemen?

 

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow