Idee nr. 1:
benut ongebruikte ruimtes om je bureau in te richten

Kijk welke ruimtes je kunt gebruiken.

Niet iedereen heeft thuis een grote ruimte die gebruikt kan worden om te werken. Laat dat je echter niet afschrikken! Er zijn ongetwijfeld plekjes in je woning om je bureau te plaatsen.

Denk daarbij aan niet-gebruikte ruimtes, liefst ver van alle afleidingen in huis: een schuine wand in je slaapkamer, een lege hoek in de eetkamer of woonkamer, de hoek van een gang, een deel op de verdieping dat door zijn beperkte afmeting niet gebruikt wordt, een verloren ruimte onder de trap, ... Met een klein beetje verbeelding en meubels op maat van de beschikbare ruimte kan je elk hoekje in je woning omtoveren tot een handig bureau.

Ga voor bureaumeubilair op maat

De juiste plaats voor je bureau kiezen, is één zaak. Het kiezen van de juiste meubels voor deze ruimte is heel wat anders. Daarbij loop je vaak tegen de beperkingen van de plek in kwestie aan: soms is het een hele opgave om meubels te vinden die perfect in deze atypische ruimte passen en waarmee je elke vierkante centimeter ten volle benut.

Bij èggo hebben we kasten op maat die zich steeds perfect voor de beschikbare ruimte lenen, ook voor een klein bureau: een kast met draaideuren of schuifdeuren, kasten met lades, legplanken, enz. Zo beschik je over een apart bureau zonder in te boeten op functionaliteit.

 

Maak een afspraak

Idee nr. 2:
gebruik een lege muur voor je kasten

Kasten kun je nooit genoeg hebben! Als je een aparte ruimte hebt voor je bureau, raden we aan om een doorlopende muur te benutten voor een grote kast, eventueel zelfs over de volledige breedte en hoogte van deze muur. Heb je een schuine wand? Bij èggo vind je kasten op maat die de helling perfect volgen.

Naargelang je bureaumateriaal kun je dit meubel volledig inrichten zoals je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld opbergruimtes met planken op verschillende hoogtes, waar je allerlei kleine en grotere spullen kunt bewaren: mappen, documenthouders, boeken, ... Met lades en draaideuren hou je je bureaumateriaal mooi uit het zicht en vermijd je dat je bureau overvol raakt en slordig wordt.

Idee nr. 3:
gebruik legplanken

Hoe benut je de verloren ruimte boven je bureau? En wat met het deel van de muur dat overblijft na het plaatsen van een ladekast? Vergeten oppervlakte waar je perfect legplanken kunt plaatsen om een goed geordend bureau te creëren en optimaal gebruik te maken van de hoogte onder je plafond.

Legplanken voor meer ruimte op je bureau zelf

Legplanken boven je bureau zorgen voor extra oppervlakte voor documenten, boeken, pennen en andere spullen die je tijdens het werk binnen handbereik wilt.

Door ze elders te leggen maak je plaats vrij in je kasten voor andere spullen die je liever in een kast bewaart.

... Maar ook voor decoratie.

Legplanken zijn ook ideaal voor decoratiespullen, zodat je bureau een aangename, warme plek wordt. Een plantje, een fotokader, een schilderijtje of een kaars, ... Allerlei manieren om een persoonlijke toets toe te voegen. Maar ook boeken met al hun verschillende kleuren kunnen je werkplek een stuk aangenamer maken.

Een extra tip? Ga voor geschrankte legplanken en planken van verschillende afmetingen. Zo creëer je een modern en leuk asymmetrisch design.

Idee nr. 4:
nissen voor een luchtiger geheel

Met nissen in je ‘kantoorruimte’ creëer je extra opbergruimte zonder de ruimte optisch zwaarder te maken. Zulke nissen zorgen namelijk voor een open en licht gevoel, zeker in vergelijking met klassieke draaideuren.

Open opbergruimtes in je bureau

Anders dan klassieke legplanken, die je aan de muur bevestigt, zitten nissen verwerkt in de muur of in je kast. Ze zorgen voor een ‘visuele uitsparing’ zonder deur en zijn ideaal om decoratie-elementen te plaatsen of spullen te zetten die in het zicht mogen staan.

Contrasten voor extra dynamiek

Door nissen te combineren met een meubel met draaideuren, creëer je zeer knappe design-elementen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om open opbergruimtes in de vorm van nissen af te wisselen met afgesloten ruimtes met gekleurde kastfronten? Met zo’n variatie krijgt je bureau een dynamische stijl.

Idee nr. 5:
verhoog je productiviteit door een balans van kleuren en materialen

Niemand werkt graag aan een deprimerend bureau. Je brengt heel wat tijd door in je werkruimte, dus moet je je er eerst en vooral goed voelen. Des te beter dus als er een aangename stijl heerst. Daarom moet je goed stilstaan bij de kleuren en materialen van je meubels.

Kies voor kleuren die zin geven om te werken

Kleuren hebben een impact op ons humeur. Sommige tinten bevorderen de creativiteit, andere zijn rustgevend, nog andere komen agressiever over of zorgen voor een onaangenaam gevoel.

Voor een bureau raden we aan om neutrale en natuurlijke tinten zoals varianten van wit of muisgrijs te kiezen, waar je met decoratiespullen kleurtinten aan kunt toevoegen. Als je wel van een vitamineboost houdt, kun je voor je muren ook voor levendige kleuren zoals geel, oranje of roze kiezen. Wie eerder van een rustgevende stijl houdt, zit met blauw of groen altijd juist! Het belangrijkste is en blijft natuurlijk dat je een kleur kiest die perfect bij jouw stijl past.

Hout, hét bureaumateriaal bij uitstek 

Niets beter dan natuurlijke materialen om je bureau er warm en aangenaam te laten uitzien. Hout is een absolute aanrader: Dankzij de vele soorten past het altijd bij de kleuren van jouw keuze.

Wat dacht je bijvoorbeeld van kasten of andere opbergoplossingen met houten deuren? In combinatie met neutrale kleuren en andere decoratie-elementen zorgt hout voor een moderne, Scandinavische stijl, en zelfs een cottage-stijl, terwijl het in combinatie met eerder uitgesproken kleuren voor de nodige zachtheid zorgt.

Èggo begeleidt je bij het inrichten van je bureau

Bij èggo helpen we je met de inrichting van elke ruimte van de woning: slaapkamer met dressing, woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer, enz. Ook voor je bureau hebben we heel wat oplossingen. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en specialisten in interieurinrichting en laat je inspireren door hun ideeën. Zij helpen je je ideale werkruimte te creëren.

Vind een showroom
Meer weten

Nood aan meer info?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 29.04.2024
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow