Ingrediënten voor 15 personen
 

  • 2 vellen pizzadeeg
  • 1 opgeklopt ei
  • Geraspte mozzarella
  • Gesmolten boter
  • Geraspte parmezaan
  • Verse basilicum
  • Peterselie
  • Rozemarijn
  • Passata
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestrooid werkoppervlak. Snij grote stroken uit in de lengte van je deeg. Snij vervolgens de stroken in vierkantjes. Je zal er in totaal 33 nodig hebben.
  • Vul elk vierkantje met wat passata (niet te veel, anders wordt het deeg vochtig), geraspte mozzarella en een blaadje basilicum. Voeg peper en zout toe.
  • Plooi dicht en rol tot een bolletje. Vorm met alle bolletjes een kerstboom op de bakplaat. Schik ze dicht bij elkaar. Wrijf het geheel in met het opgeklopte ei. 
  • Schuif in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten tot de boom mooi lichtbruin ziet.
  • Leg je kerstboom op een plateau of houten plank.
  • Vlak voor je de kerstboom serveert, voeg je een beetje gesmolten boter met parmezaan en rozemarijn toe. Versier de boom, tot slot, met een paar takjes rozemarijn.
  • Tip: zijn je gasten grote eters? Voeg stukjes ham, uitgelekte ansjovis, salami en kappertjes toe in de bolletjes. Verrassend lekker!

 

Dit recept werd ons ingefluisterd door Delish.com

Photo credit: Delish

Gepubliceerd op 06.12.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow