Speel met het contrast in de materialen om je keuken meer karakter te geven

In de keuken mag alles! Beperk je niet tot één enkele stijl: speel met contrasten in de materialen en zorg zo voor karakter.

Combineer glanzende en doffe tinten om het licht te contrasteren, bijvoorbeeld ruw hout en gelakte achterwanden. Waarom niet in Lux fijn zand of Primo bordeaux, voor een uitzonderlijk reliëf.

In de keuken is het contrast warm-koud altijd een goed recept. Durf uit te pakken met een design keukenachterwand uit glas: de warmte van je eiken- of dennenhouten meubels komt sterker naar voren.

Met contrasten spelen, dat is echter ook het onverwachte creëren. Het element bij uitstek op dit moment om verrassend uit de hoek te komen, dat is de gootsteen… geen traditionele inox versie maar wel één uit composiet of uit keramiek. Kies een hedendaags model met contrast en antraciet of lichtbeige als kleur.

Denk ook aan de contrasten met accessoires, zoals gelakte huishoudtoestellen.

Meng kleuren om leven te brengen in je keuken

Vind je jouw keuken een beetje triest ogend? Geef de ruimte een boost door met de kleurcontrasten te spelen.

Sombere meubels? Breng dynamiek aan met heldere kleuren, zandkleur of helder wit. De ruimte wordt groter en je keuken oogt gloednieuw.

En waarom geen sixties sfeer met pop en peps kleuren? Trek meteen de aandacht met een kleurrijke achterwand, fuchsia, lichtpaars of neongroen.

De final touch om contrast te brengen in de kleuren en je keuken meer licht te geven, is de verlichting. Kies voor een zuinige en vernieuwende lichtgevende ledband: onder je hoge meubels, op de rand van het werkvlak of tegen je plinten. Je regelt de intensiteit zoals je zelf wilt!

Heeft je keuken een industriële look? Breng dan het nodige cachet aan met flashy hoge barkrukken.

Contrasten in de keuken: het zit allemaal in de details!

Wie contrasten zegt, zegt ook een keuken die tot in de details is afgewerkt. Het geheim van de meester: gepersonaliseerde handgrepen.

Heb je een inox dampkap? Kies dan voor discrete handgrepen die ook uit inox zijn. Heb je deuren in levendige kleuren? Breng dan evenwicht door de contrasten te beklemtonen met donkere handgrepen.

Zin om te proberen? Stel nu de keuken van je leven samen door met contrasten in de materialen en in de kleuren te spelen via onze applicatie.

 

 

 

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow