Alle inspiraties
Crumble met appels, gezouten boter en cassonade
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g bloem voor fijngebak
- 120 g blonde cassonadesuiker
- 3 eetlepels citroensap
- een snuifje kaneelpoeder (facultatief)
- 4 golden of jonagold appels
- 120 g heel koude gezouten boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Meng de bloem en de 120 g suiker in een grote kom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (vooral niet tot een bol deeg!).
- Doe het citroensap in een schotel en meng er gaandeweg de geschilde en in blokjes gesneden appels onder. Voeg 2 eetlepels suiker toe en eventueel het kaneelpoeder. Meng en verdeel over 6 individuele ovenschoteltjes (type crème brûlée). Bedek met de deegkruimels en laat 25 min. in de oven bakken.
- Serveer warm met een bol vanilleijs of lauw met vanillesaus.
Meer recepten op Delhaize.be
Gepubliceerd op 17.08.2017