Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g bloem voor fijngebak
  • 120 g blonde cassonadesuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • een snuifje kaneelpoeder (facultatief)
  • 4 golden of jonagold appels
  • 120 g heel koude gezouten boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • Meng de bloem en de 120 g suiker in een grote kom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (vooral niet tot een bol deeg!).
  • Doe het citroensap in een schotel en meng er gaandeweg de geschilde en in blokjes gesneden appels onder. Voeg 2 eetlepels suiker toe en eventueel het kaneelpoeder. Meng en verdeel over 6 individuele ovenschoteltjes (type crème brûlée). Bedek met de deegkruimels en laat 25 min. in de oven bakken.
  • Serveer warm met een bol vanilleijs of lauw met vanillesaus.

Meer recepten op Delhaize.be

 

Gepubliceerd op 17.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow