Een plafonddampkap:
ideaal voor je kookeiland 

Heb je voor een kookeiland gekozen? Dan is een plafonddampkap met grote zuigkracht ideaal om de ruimte vrij te houden. Het is een van de populairste dampkappen van het moment, die zich in elke open keuken thuis voelt. Met een afstandsbediening wordt ze bovendien heel gebruiksvriendelijk. De zuigkracht en de verlichting bedien je gewoon met je vingertoppen.

Een uittrekbare of telescopische dampkap ingebouwd in een meubel 

Deze dampkap is een van de meest betaalbare modellen op de markt, en ze is geschikt voor alle ruimtes, zelfs de kleinste. Gewoon opentrekken is voldoende om de afzuiging in te schakelen. Een uittrekbare dampkap zit verborgen in een hoge kast net boven je kookplaat. Zo oogt alles minder zwaar, en heb je tegelijk ook opbergruimte voor bijvoorbeeld specerijen. Goed gezien!

Volledig ingebouwde muurdampkap 

Wij houden van deze compacte en stille dampkap, die subtiel wordt ingebouwd in een omhulsel dat past bij de algemene inrichting van de keuken. Deze dampkap is de ideale oplossing voor meer reliëf en volume, zonder daarom in te boeten aan zuigkracht.

Een intrekbare dampkap die verdwijnt in het werkblad 

Deze nieuwkomer op de elektromarkt, die enkel zichtbaar is wanneer je kookt, heeft ons hart gestolen. Anders kan je ze bijna niet zien. Deze in het werkblad ingebouwde dampkap zuigt vieze geurtjes meteen bij de bron weg. Na gebruik klapt ze in en vergeet je dat ze er is. Perfect voor een open aanblik, of gewoon bij erg hoge plafonds.

Panoramadampkap NOVY 

Dankzij Panorama van Novy heb je het neusje van de zalm: een technologisch hoogstaande dampkap. Dit hightech-model is een combinatie van een ultrakrachtige ingebouwde dampkap en een kookplaat met een puur en tijdloos design. Hier kies je voor omdat ze zo praktisch en ongelooflijk elegant is.

Ook al is het decoratieve aspect niet te versmaden, toch blijft de kracht van de dampkap de belangrijkste factor. Een van de voornaamste criteria is het zuigdebiet. Dat kan je meten door de oppervlakte van de keuken te vermenigvuldigen met de hoogte van de muren x 10. Zo krijg je het debiet per m3/uur. Let ook op de geluidssterkte. Tot slot moet je rekening houden met de beschikbare oppervlakte en de plaatsingsmogelijkheden in je keuken. Een dampkap moet minimaal de oppervlakte van de kookplaat beslaan. Een technisch hoogstandje, trendy en design: nu alleen nog maar de dampkap van je dromen kiezen!

Gepubliceerd op 11.07.2018
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow