Waar dient je ingebouwde kast allemaal voor?

Er bestaan 4 grote types ingebouwde wijnkasten volgens je eigen behoeftes om te bewaren, op korte of op lange termijn.

  • De rijpingskast voor liefhebbers van grands cru’s. In deze kast kunnen je wijnen rijpen dankzij de ideale bewaaromstandigheden en de constante temperatuur.
  • De bewaarkast om je flessen op korte termijn te bewaren alvorens er volop van te genieten. De wijnen behouden al hun kwaliteiten en smaakeigenschappen gedurende 2 tot 3 jaar.
  • De wijnklimaatkast om je verschillende wijnen klaar te maken voor consumptie. Deze kast brengt de wijnen op de ideale temperatuur: tussen 9° en 12° voor de witte, tussen 14° en 18° voor de rode wijnen.
  • De multitemperatuur wijnkast combineert rijping, bewaring en bediening. Je hoeft geen keuze meer te maken tussen de verschillende wijnkasten: de verschillende verdiepingen van dit polyvalente model hebben aparte verstelbare instellingen.

Aan welke bewaarcriteria moet je wijnkast voldoen?

Om je te helpen bij je keuze, ziehier de belangrijkste regels voor het bewaren van wijn.

  • Het licht. Het is geweten dat wijn niet goed tegen licht kan.
  • Volle deuren of deuren met een anti-uv-filter, met geïntegreerde ledverlichting.
  • De temperatuur en de vochtigheidsgraad. Voor een constante temperatuur en vochtigheid moet je ervoor zorgen dat de wijnkast uitgerust is met apparaten op maat die eenvoudig regelbaar zijn. De ideale temperatuur om wijnen te bewaren bevindt zich tussen 10° en 14°C; de vochtigheidsgraad tussen 65 en 85%.
  • De verluchting. De geuren uit de keuken kunnen de smaak van de wijn aantasten. Een filtersysteem zorgt voor zuivere lucht in de wijnkast zelf.

Tips op maat voor je wijnkast

Bij èggo stellen we verschillende merken en modellen voor volgens je eigen behoeftes op vlak van bewaring en aantal flessen dat je wil bewaren. We houden rekening met de ruimte van je keuken en tonen je de modellen die ingebouwd zijn onder het werkvlak, tussen 2 kasten of rechtstreeks in het centrale eiland ! De modellen bestaan ook als vrijstaande stukken of in combinatie met een koelkast.

En, ben je overtuigd om een wijnkast aan te schaffen? Kom tips halen in één van onze èggo verkooppunten!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow