Nog steeds even tijdloos: wit en neutrale tinten

Beginnen doen we met de tijdloze elementen. Ook dit jaar is wit niet weg te denken uit onze keukens. Deze kleur komt overal terug: de kastfronten van de keukenmeubels, het werkblad, de spatwand, de vloerbekleding en de muren. Wit blijft zonder de minste twijfel een vaste waarde: het zorgt voor licht en kan met alles gecombineerd worden.

Ook neutrale tinten blijven nog wel even meegaan, vooral dankzij hun rustgevende effect. Om dit cocoon-effect nog te vergroten zijn warmere kleuren als beige, terracotta of muisgrijs uitermate aangewezen.

De Japandi-tinten laten je helemaal smelten

In 2024 zien we een aantal nieuwe stijlen voor onze keukens. Denk bijvoorbeeld aan Japandi, een mix tussen de Japanse en Scandinavische stijl. Deze trend vertrekt van heldere, lichte en zeer natuurlijke tinten: ecru, beige, pasteltinten enz. Kortom, het hele palet van de uiterst populaire neutrale tinten! Toch is er ook ruimte voor donkere tinten die mooi contrasteren met de extreem heldere kleuren uit de Scandinavische stijl.

Kleuren, maar met mate

Geen reden tot paniek voor liefhebbers van kleurrijke keukens: levendige kleuren zijn nog steeds toegelaten, al gebeurt hun integratie in het ontwerp van de ruimte wel eerder discreet. Je kunt deze tinten gebruiken op de kastfronten van je keukenmeubels en combineren met sobere en natuurlijke kleuren en materialen zoals hout, steen, wit en andere neutrale tinten. Het resultaat: meer kleur in je keuken, zonder te overdrijven.

Hout is opnieuw toegelaten in de keuken

De comeback van het jaar in de keuken: hout. Hout komt overal terug, en wel in alle soorten en kleuren: zowel voor de kastfronten van de keukenmeubels als voor het werkblad.

Het grote voordeel? Hout past bij elke stijl. Dankzij zijn tijdloze en luxueuze uitstraling is het uitermate geschikt voor moderne keukens. Daarnaast voegt het aan elke ruimte warmte en gezelligheid toe en is het dus zeer populair in cottage keukens.

WoodUpp: milieuvriendelijke houten latjes

Het mag duidelijk zijn: hout is hip, niet alleen voor meubels! Hout vindt ook zijn weg naar onze keukens in de vorm van decoratieve en akoestische houten latjes. Zulke latjes zorgen voor extra elegantie en warmte in je interieur en dragen zo bij tot een cocooning-ruimte. Je kunt ze letterlijk overal plaatsen: tegen de muur van je keuken, op het keukeneiland, op een scheidingswand enz.

Bij èggo werken we samen met WoodUpp, een Deense fabrikant van milieuvriendelijke houten latten. Ze bestaan in verschillende houtsoorten, gaande van zeer klassiek tot rustiek.

 

Maak een afspraak

Steen voor een blokeffect

Niet alleen hout gaat dit jaar met de aandacht lopen! Ook steen belooft in 2024 een echte trend te worden. Een werkblad van graniet, marmer of natuursteen geeft je keuken een elegant en geraffineerd uitzicht. Overweeg zeker ook een marmereffect, dat er quasi identiek uitziet als natuurlijk marmer, maar dan zonder de nadelen ervan.

Een werkblad van voldoende dik natuursteen creëert een zeer modern en chique blokeffect. Dit massieve aspect geeft een gevoel van stevigheid en contrasteert mooi met zachtere en lichtere decoratie.

Afgeronde hoeken voor een zacht geheel

Als je je keuken een wat zachter uitzicht wilt bezorgen, dan kies je voor afgeronde hoeken. Waar rechte lijnen en scherpe hoeken er strak uitzien, zorgen afgeronde hoeken voor een vloeiender en organischer geheel.

Een keukeneiland of werkblad met afgeronde hoeken bijvoorbeeld creëert een visueel contrast met vlakke oppervlakken en geeft de ruimte op die manier een zachtere uitstraling.

Eenvoud en soberheid troef

Dit jaar mag het eenvoudig zijn! Zowel qua kleuren als materialen worden de trends bepaald door natuurlijkheid en neutraliteit. Kies voor meubels met strakke lijnen, natuurlijke materialen en neutrale kleuren.

Op het vlak van indeling moet, met het oog op een sobere en functionele ruimte, al het overbodige weg. Zo creëer je in je keuken een vredige en evenwichtige sfeer.

Trends die voor elke ruimte van de woning gelden

Dacht je dat deze trends zich enkel tot de keuken beperkten? Niets is minder waar: je kunt ze perfect doortrekken tot in elke ruimte van je woning, van het bureau tot de woonkamer en via de badkamer en de eetkamer. Pas ze gerust overal toe, zo creëer je een harmonieus interieur.

Een trendy keuken creëren met èggo

Nood aan een duwtje in de rug om de trendy keuken van je dromen te ontwerpen? Onze èggo-adviseurs helpen je graag! Met onze begeleiding tover je je ruimte om in een moderne, mooie en handige leefruimte.

Vind je showroom
Meer weten

Meer info?

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 31.01.2024
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow