De sleutels tot een gezellige keuken!

  • Nadenken over de verlichting in de keuken is een belangrijke evenwichtsoefening tussen functionaliteit en huiselijke sfeer en bepaalt grotendeels hoe gezellig je keuken zal zijn: ben je meer voor led, halogeen of neon?
  • Bij de inrichting van je keuken kan je rekening houden met de energieën van de feng shui filosofie met het oog op de gezondheid en het welzijn van je naasten.
  • De opening richting de belangrijkste ruimte, de eetkamer of het salon, is een erg belangrijk punt. Het geeft je het gevoel in een grote ruimte te zijn en vooral te kunnen deelnemen aan de gesprekken van je tafelgenoten (zelfs wanneer je in de keuken bent).
  • Naast de onmisbare opbergmeubelen, is er ook de tafel die ingebouwd is in het werkvlak of het werkeiland en waaraan je genodigden eenvoudig kunnen plaatsnemen om een handje te helpen of een praatje te slaan.
  • Wie gezellige keuken zegt, die zegt ook een keuken met versiering die bij je past en die volledig aansluit bij de rest van de leefruimtes. Heb je zin om dagelijks op reis te gaan in de keuken? Lees onze tips om je keuken in te richten met een vleugje exotisme.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Om inspiratie op te doen, bestaan er verschillende opties… Vrouwen- of decoratiemagazines staan vol leuke ideeën (foto’s van trendy keukens, tips van experts, getuigenissen,…). Kijk naar hoe je gezin leeft en selecteer de elementen die jou onontbeerlijk lijken: de plaats van en de eenvoudige toegang tot je keukengerei, de afstand tussen je werkblad en de tafel waar jullie de maaltijden nuttigen,…

Blogs en fora rond decoratie kunnen ook een bron van inspiratie zijn: internetgebruikers stellen vaak vragen over het dagelijkse leven. Ook de inrichting van de keuken maakt daar deel vanuit: mocht je geen gepast blogartikel of bestaande discussie vinden, dan kan je steeds zelf het onderwerp aankaarten om de mening van anderen te vragen.

Contacteer je vrienden en stel hen vragen: over de plaats van ieder element (werkblad, afzuigkap, kookplaat, koelkast, enz.) in je toekomstige keuken, over de plus- en minpunten van de eigen inrichting van hun keuken…

Gebruik de vrije tijd tijdens de eindejaarsfeesten met het gezin om na te denken over de inrichting van de keuken, spreek erover met familie of contacteer een èggo specialist dichtbij huis!

Dankzij onze mobiele applicatie creëer je online jouw ideale keuken en vraag je een offerte aan! Of je budget nu veel of weinig toelaat, weet dat er een gezellige keuken voor iedere portemonnee bestaat bij èggo!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow