Alle eigenschappen van een dressingroom in een kleerkast?

Dat kan! Want het is vooral het feit om in een oogopslag al je kleren en modeaccessoires te zien, wat een dressing zo aantrekkelijk maakt. Behoorlijk handig wanneer je ‘s ochtends je outfit moet kiezen, toch? Klopt absoluut!

 

Dus wil je een ‘so dressing’-sfeer, zelfs in jouw slaapkamer en met een kleine kast, dan gaat er niets boven een open kleerkast. Alhoewel het niet om een afzonderlijke ruimte gaat, zie je wel snel en makkelijk al je kleren.

Enkele basistips voor een prachtige open kleerkast

Is een open kleerkast wel voor mij geschikt?

Dat is inderdaad de eerste vraag die je je moet stellen. Want een open kast is eerlijk gezegd niet voor iedereen weggelegd. Ben je iemand die alles piekfijn opruimt (“Een maniak, ik?!”), dan vormt een deurloze kast geen enkel probleem. Stoort het je echter niet als er her en daar een paar schoenen of sokken slingeren... Dan wordt de keuze van de juiste kast al wat moeilijker.

Het mag duidelijk zijn: een open kast vereist een minimum aan zin voor orde. Misschien zelfs nog meer dan bij een dressingroom, aangezien zo’n open kast gewoon in je slaapkamer staat. En het is algemeen geweten dat het beter slapen is in een mooi opgeruimde slaapkamer.

Materialen en kleuren: een cruciale keuze

Waar een kast met deuren al iets meer fantasie toelaat, kies je voor een open kast best voor eerder sobere materialen en kleuren. Waarom? Gewoonweg omdat je kleren al voor genoeg kleur zorgen. Kies je voor krachtige kleuren, dan riskeer je een al te bont en weinig geslaagd effect.

Daarom raden we aan om neutrale tinten te verkiezen, zoals wit of zwart. Zulke kleuren passen niet alleen bij elke interieurstijl, ze blijven ook eeuwig trendy. Ook hout is een goede oplossing: het ziet er altijd strak uit, maar zorgt toch voor wat materiaal in je slaapkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van hout in lichtgrijze tint?

Enkele lades: dé tip om alles mooi opgeruimd op te bergen

Bij het ‘open’ karakter van een dressing denken we meestal aan een hangkast voor jurken en hemden, of zelfs aan legplanken voor truien en opgevouwen jeansbroeken. Toch berg je sommige kledingstukken, zoals ondergoed en sokken, best in lades op. Zulke lades passen perfect in je op maat gemaakte kast en zijn een ideale oplossing om je spullen mooi op te bergen, bovendien blijft je intieme lingerie zo uit het zicht van indiscrete blikken.

De juiste accessoires om het opruimen te vereenvoudigen

Ben je nog steeds gewonnen voor het idee van een dressingkast, maar twijfel je nog of je er wel in slaagt om alles mooi opgeruimd te houden? Wist je dat er ook oplossingen bestaan waarmee je je kleding en accessoires makkelijk kunt opruimen?

Zo kun je bijvoorbeeld een schoenrek integreren voor je pumps of sneakers. Daarnaast bestaan er ook bergruimtes voor je tassen en zelfs broekhangers of stropdashouders. Alles om je slaapkamer zonder veel moeite stralend opgeruimd te houden.

3 extra tips voor een harmonieus effect

Sorteren en weggeven

Jurken, hemden, T-shirts, ... Onze kleerkast hangt vol met kleding die we niet meer dragen. Hou deze niet bij onder het mom van “Je weet maar nooit”, maar sorteer ze. Kleding die nog in goede staat is, kun je bijvoorbeeld aan armoedeorganisaties schenken (Oxfam, Spullenhulp, ...), of kun je tweedehands verkopen.

Sorteer per seizoen

Heb je het geluk dat je over een kleine zolder beschikt, dan kun je je kast volledig vullen met kleding voor het huidige seizoen. De rest berg je gewoon in een koffer of zo op. Heb je geen extra opbergruimte, dan verleg je je kleding naargelang het seizoen en leg je de kleding van het moment vooraan.

Ontdek de vouwtechnieken

Er bestaan verschillende technieken om je kleding efficiënt op te vouwen. De bekendste methode is ongetwijfeld die van Konmari (naar de naam van de auteur, Marie Kondo). Dat is een efficiënte manier van plaatsbesparing waarmee je je spullen tot op de centimeter ordent én bovendien kreuken vermijdt. Wij zijn fan!

Je kast op maat met èggo

In het wit, zwart of in hout? Voor een master-bedroom of voor de kinderkamer? Met of zonder deuren? Zit je met allerlei vragen? Breng een bezoek aan onze showroom en bespreek je interieurproject met ons.

Vind je showroom
Meer weten

Nood aan advies

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 18.05.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow