Creëer de illusie van ruimte

Wil je je kleine keuken visueel vergroten? Kies dan bijvoorbeeld voor verf met een heldere en koude kleur zoals lichtgroen of pastelblauw die de muren visueel wegduwen. Speel ook met de contrasten van kleuren, die de indruk van extra volume geven.

Heb je er al aan gedacht om geometrische vormen zoals strepen te gebruiken op een spatplaat om de ruimte te structureren? Je zult er weg van zijn!

Geef je lagere kasten een hogere plaats en verwijder je hoge bergruimtes om meer omvang aan het geheel te geven. Nepstickers of hoeken op je keukenmeubelen geven snel een schijngevoel van diepte.

Een modulaire inrichting, ten slotte, is een prima oplossing voor kleine keukens. Uittrekbare planken of lades die een bijzettafel worden en die zich uitstekend lenen om met twee te tafelen!

Opbergruimte op maat van je ingerichte keuken

Of je keuken nu klein of groot is, ze lijkt altijd ruimer als ze goed opgeruimd is. Maak gebruik van opbergruimtes op maat en plaats zoveel mogelijk rechthoekige opruimdozen in je lades en rekken.

Een ander kneepje, kies voor kolomkasten die je helpen om alles eenvoudig op te ruimen, van boven naar beneden. Kies ook voor lades die in de vloer zijn ingebouwd of Engelse lades of provisiekasten met een intern railsysteem.

En om geen onnodige ruimte te verliezen, werk je je keukenkasten af met schuifdeuren!

Bouw je huishoudtoestellen in 

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in je kleine ingebouwde keuken en kies voor huishoudtoestellen die daar perfect in passen! Ingebouwde huishoudtoestellen zoals de oven, de dampkap of de vaatwasser zijn een uitstekend alternatief. Net zoals de kleine huishoudtoestellen: koffiezet, blender of microgolfoven in één zijn geschikt om op kleine oppervlakten te zetten!

Denk tot slot ook aan de ingebouwde spoelbakken zonder afdruiprek of de hoekspoelbakken die waardevolle ruimte kunnen vrijmaken in je keuken! 

Maak je keuken nog ruimer en functioneler! Vind materiaal en apparatuur die perfect passen in je kleine keuken in onze EGGO winkels!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow