We kiezen steeds vaker voor een open leefruimte.

Een strakke en sobere keuken maakt deze ruimte groter en lichter, en dat geeft je een gevoel van openheid. Maar wat zijn de geheimen van zo’n strakke keuken?

Geen wandkasten, maar hanglampen

Om het sober en strak te houden, schrapt èggo de wandkasten in je keuken. Met hanglampen boven je keukenmeubelen benadruk je de afwezigheid van deze wandkasten nog eens extra. Daarmee accentueer je het lage niveau van je keuken én de ruimtelijkheid.

Alternatieve opbergruimte

Wandkasten zijn de ideale opbergruimte in je keuken. Je kan er alles in kwijt: glazen, borden, kookspullen, … Èggo gaat op zoek naar een alternatief voor deze opbergruimte. De oplossing? Lange kolomkasten en grote lades. Ze zorgen voor een strakke look en zijn minstens zo handig als wandkasten!

Weggewerkte elektrotoestellen

Bij een strakke keuken horen ook strakke elektrotoestellen. Van een laaghangende dampkap krijg je al snel een beklemd gevoel. Maar geen wandkast betekent geen plek om je dampkap in te verbergen. Ook daar heeft èggo de juiste oplossing voor. Wij verstoppen je dampkap in het plafond: er zijn tegenwoordig toestellen die je op 160 cm hoogte van het werkblad kan plaatsen.

Benieuwd naar het resultaat?

Hoe ziet zo’n keuken eruit in de praktijk? Philippe en Christelle gingen aan de slag met deze tips en schrapten de wandkasten uit hun keuken. Het resultaat? Een sobere, maar strakke keuken die een pak ruimer lijkt. Benieuwd?

Neem een kijkje in de keuken van Philippe en Christelle.

 

Ontwerp zelf je keuken

Wil je zelf een strakke keuken ontwerpen? Ga aan de slag met de 3D-tool en vergeet niet om deze drie tips toe te passen. Wil je zien hoe onze professionals het aanpakken? Ontdek hun realisaties in de catalogus of kom langs in een èggo-showroom in jouw buurt.

Gepubliceerd op 23.07.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow