Zet je huishoudtoestellen op dieet

Ken je de talrijke oplossingen om het leven praktischer te maken maar ook om de planeet te beschermen?

De nieuwe inductieplaten passen de bakzone aan in functie van de maat van je potten: geen energieverlies meer! De moderne dampkappen maken minder lawaai en dus kan je perfect een gesprek voeren zonder achtergrondlawaai. Bovendien recycleer je de lucht van de kamer! De “mousseur” kranen bieden een doeltreffend debiet aan ook al komt er minder water uit. Verrassend, nietwaar?

Wanneer je een koelkast koopt, ga dan voor de categorie A+++ die weinig energie verbruikt. Kies ook een diepvriezer “No Frost” die ijsvorming op de voedingswaren en de wanden tegengaat. Deze ijsafzetting remt de verspreiding van de koude af en verhoogt het energieverbruik. Tot slot, als je vaatwasser een bepaalde leeftijd bereikt, dan vervang je hem best door een recenter model: de waterbesparing laat je investering al na enkele jaren renderen!

Kies voor energiebesparende materialen

Wist je dat je huishoudtoestellen niet noodzakelijk het meeste energie verbruiken? De materialen waaruit je meubels zijn gebouwd, hebben ook energie nodig, tijdens de productie en de recyclage. Kijk dus goed naar de oorsprong van het hout van je keuken. Om er zeker van te zijn dat het hout komt van duurzaam beheerde bossen, kies je voor hout met een PEFC-label. Daarnaast staan de oplosmiddelen, zoals lijm, lak of verf tegenwoordig onder controle van de EU-milieukeur die de verdamping van schadelijke stoffen wil verminderen. Verkies ook PEX of PER-buizen die beter gerecycleerd kunnen worden dan PVC-buizen.

Voor èggo is het ook belangrijk om het restafval tot een minimum te herleiden tijdens de productie van de keukenmeubelen. Het sorteren en de recyclage van de verpakkingen maken deel uit van onze prioriteiten.

Ecologische keuken: neem nieuwe gewoontes aan

Je keuken is nu een meer ecologische ruimte. Het enige wat je nu nog moet regelen, zijn enkele kleine details om een modelkeuken te hebben!

  • Sorteer je afval: dat is veel eenvoudiger met aangepaste vuilbakken om afval te scheiden!
  • In plaats van met de hand af te wassen kan je jouw vaatwasser laten draaien, zelfs voor een voorwas! De meest recente modellen verbruiken 4 keer minder water dan een handafwas. Zet de vaatwasser aan wanneer die goed gevuld is en maak gebruik van een ecologisch wasprogramma.
  • Vervang tot slot je traditionele verlichting door LED-lampen: een ecologische, zuinige en verantwoordelijke keuze!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow