Decoratieve achterwand: welke selectiecriteria?

Je keukenachterwand moet zowel stevig als eenvoudig te reinigen zijn.

Goed nieuws, de design keukenachterwanden vind je tegenwoordig in alle prijzen.

Panelen en stickers voor in de keuken zijn de goedkoopste oplossingen terwijl steen of Corian de meer luxueuzere en hoogwaardige alternatieven zijn. 

De achterwand veranderen kan in sommige gevallen ingewikkeld zijn. Om het behangpapier niet te scheuren of de muur niet te beschadigen, kies je er het best voor om de nieuwe achterwand op de oude te plaatsen, als een renovatie.

Het goede materiaal van mijn achterwand kiezen

Kies voor materialen die warmte- en vochtbestendig zijn en eenvoudig in onderhoud zoals:

  • Glas, zeer aanpasbaar en is een zeer hedendaagse afwerking, vooral wanneer er meerdere kleuren aan te pas komen;

  • Inox, zoals in een professionele keuken, modern, sober en toegankelijk;
  • Tegels, een vaste waarde met veel mogelijke stijlen. Om problemen met het onderhoud van de voegen te vermijden, kies je ervoor om de tegels te laten doorlopen tot aan de randen! Hou je van een vintage sfeer, denk dan aan metroachtige mozaïeken tegels of aan imitatie cementtegels. 
  • Hout, warm en trendy. Combineer het hout met witte Scandinavische keukenmeubelen of met een voorkant en een werkvlak uit hout voor een zeer elegante totaalbeleving. 

Trendy afwerking voor de achterwand van de toekomst

Om helemaal mee te zijn met de laatste trends, waarom kies je niet voor verrassende vernieuwingen?

Kies voor een keukenachterwand met technologische opties, die zelfs futuristisch mogen zijn. Zoals achterwanden die bestaan uit interactieve LED-panelen of magnetische panelen en die dienen als geïntegreerd aanraakscherm.

Geniet van draadloze internetverbinding in de keuken en zoek recepten, lees je e-mails of bekijk een video rechtstreeks op je achterwand terwijl je kookt!

Verzorg het uitzicht van je keuken en kies voor een mooie design achterwand. Kies de achterwand die het best bij je eigen stijl past. Vind decoratietips in de EGGO catalogus of rechtstreeks in de winkel!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow