De dressing room of kleerkast op maat van je kamer

De dressing room is een ruimte die specifiek is bestemd voor het wegbergen van uw kleren en accessoires. We zagen het concept opduiken in Amerikaanse films en series en sindsdien is het de droom van veel vrouwen. Ook mannen blijken er steeds meer in geïnteresseerd. Wat denk je van een eigen kledingzaak in huis? Je zegt toch ‘ja’?

Muren volgestapeld met kleren en schoenen

De voorkeurinrichting voor dit soort ruimtes is een dressing in U-vorm. In het centrum daarvan bevindt zich een erg praktisch eiland om een T-shirt op te vouwen of de kleren voor de volgende dag klaar te leggen. Alles hangt natuurlijk af van de indeling en de omvang van je kamer. Je kunt ze anders inrichten in functie van de beschikbare ruimte, bijvoorbeeld door te kiezen voor een L-vorm of een parallelle schikking. Het belangrijkste is dat je je er goed voelt en dat alles zo functioneel mogelijk is.

1
2
3

Een modewinkel op maat

Vaak is een dressing room gemodelleerd op het concept van een kledingzaak. Om je kleren en accessoires in een oogopslag te kunnen kiezen, werk je beter met open kasten, waarin al uw jurken, rokken en schoenen zichtbaar zijn. Je moet geen 36.000 kasten opentrekken om je ideale outfit te bepalen, je hebt letterlijk alles bij de hand.

Om je open dressing volledig te maken, kan je opteren voor ladekasten! Ze zijn ideaal om ondergoed, juwelen en zelfs zonnebrillen (je kunt nooit weten hoe uitgebreid je collectie wordt)  weg te bergen. Met een simpele scheidingswand kan je de compartimenten ook herindelen zoals het je schikt. Er bestaan zelfs speciale covers voor lades, waarop je je wasmand kunt plaatsen of kleren kunt opvouwen. De ideale oplossing als je niet genoeg plaats hebt voor een centraal eiland.

Een dressing room in je stijl

Ben je verslaafd aan pumps? Zijn handtassen je guilty pleasure? Volg je als een heuse fashionista de laatste fashiontrends voor vrouwen? Een goede dressing room valt altijd aan te passen aan je kledingstijl. Als je de juiste accessoires voorziet om te voldoen aan al uw behoeften, creëer je een persoonlijke opbergruimte op maat. Aparte vakken voor tassen en bags, kleerhangers voor je jasjes, lange kleedjes of mantels, dassenhangers en broekhangers en zelfs schoenhangers … Er zijn tal van oplossingen om de dressing van je dromen te personaliseren.

Omdat smaken en kleuren kunnen verschillen, kan je zelfs de afwerking en het kleurenpalet van je dressing personaliseren. Zo kan je de ruimte perfect integreren in je slaapkamer of master bedroom. Elegante houten panelen of moderne witglanzende fronten? Je hebt de stijl van je voorkeur maar te kiezen uit de talrijke mogelijkheden.

 

Advies nodig?

Heb je na het lezen van dit artikel nog meer zin om uw droom van een dressing op maat waar te maken? Weet je dat èggo ook gepersonaliseerde opbergoplossingen aanbiedt ? In functie van je budget en je behoeften tekenen onze specialisten een dressing voor je uit die je in praktisch en functioneel opzicht op het lijf geschreven is.

Voor een gratis vrijblijvende offerte

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 17.01.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow