- Ingrediënten -

  • 500 g boter
  • 2 kg gele uien
  • 2 glazen appelcider
  • 2 koffielepels nootmuskaat
  • zeezout

- Bereiding -

  1. Smelt de boter in een grote pan op een matig vuurtje. Stoof de fijngesneden uien glazig. 
  2. Voeg de cider, de nootmuskaat en een snuifje zeezout toe.
  3. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen. Doe het deksel op de pan gedurende de eerste 20 minuten zodat het vocht niet verdampt en de ajuinen niet aanbranden. Controleer regelmatig en voeg wat water toe indien nodig. 
  4. Laat afkoelen en doe je bereiding in een pot. 

TIP: behalve de klassieke combinatie met terrine, kan je ook opteren voor een stukje geitenkaas of gerookte zalm voor een gewaagd zoet/hartig duo.

Dit recept wordt aangeboden door Cuisine et vins de France.

Beeldbron: Cuisine et vins de France

 

Gepubliceerd op 17.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow