Allemaal goed en wel, maar hoe zorg ik ervoor dat m’n dressing mooi in mijn kamer past? Hoe zorg ik voor een grootse uitstraling en creëer ik tegelijk een duidelijke afscheiding tussen m’n ruimtes? De oplossing: een glazen schuifdeur! Dé trendy oplossing van het moment, en bovendien handig én esthetisch. Ontdek alle voordelen in dit blogartikel.

Schuifdeur in glas als afscheiding tussen de verschillende ruimtes

Logisch, toch? Een glazen schuifdeur is hét gouden idee om je slaapruimte af te scheiden van je kastruimte, zonder per se afzonderlijke kamers te moeten maken. Met een schuifsysteem bepaal je namelijk zélf in hoeverre je je tussenschot open of dicht doet: je kiest zelf of je het volledig open, half open of volledig dicht doet.

Bovendien hou je dankzij dit trendy glas altijd een perfect zicht op je dressing, zelfs als je de deuren volledig dicht laat (en zo je kleding en accessoires goed beschermt). Door voor de slaap- en kastruimte een aparte vloerbekleding te kiezen, accentueer je trouwens de afscheiding. Dé design-oplossing!

Maak een afspraak

Laat de zon in je (dressing)kast

Natuurlijk licht in je dressing, ongetwijfeld een van de grootste voordelen van schuivende kastdeuren uit glas! Dankzij de grote glazen wanden heeft je dressingruimte eigenlijk helemaal geen raam meer nodig (en win je dus een stukje muur). Dankzij het glas trek je namelijk het natuurlijk licht uit je slaapkamer door tot in je dressingkast.

Zo is je kast altijd mooi licht, wat zeker in kleine kamers goed van pas komt. Zeker omdat je met glazen deuren in zulke kamers een vergrotend effect creëert (in tegenstelling tot volle deuren, die de oppervlakte visueel verkleinen en zwaarder maken).

Ga voluit voor de hippe ‘atelier-stijl’ voor je kasten

Hou je wel van de industriële stijl, de loftstijl of het design van kunstenaarsateliers, dan zijn de glazen schuifwanden op maat ongetwijfeld iets voor jou! Deze design-oplossingen zijn dan ook dé absolute hype van het moment, zowel voor de slaapkamer als voor de keuken trouwens.

Opteer voor een muur met blote bakstenen of voor cementtegels, speel met decoratie, kleuren en planten voor die extra toets, ... Kortom: doe je ‘goesting’ en ontwikkel jouw persoonlijke interieur. Zeker omdat glas met tal van materialen en afwerkingen gecombineerd kan worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kast met fronten in licht of donker hout? Of werk je liever met wit? Jij kiest volledig zelf.

Onze kastdeuren uit glas

Bij èggo hebben we dressings met glazen deuren. Dankzij het ultrafijne profiel en de al even dunne rails in zwart aluminium, de zachte deursluitingen en hoogstaande beglazing past zo’n dressing perfect in je interieur en bij de inrichting van je kamer, ongeacht de grootte en de precieze configuratie.

Maak een afspraak

Nood aan inspiratie?

Overweeg je om een kast te laten maken en ben je op zoek naar toffe ideeën? Hout, glas, strak, ... Ontdek al onze handige tips in onze blog en laat je verleiden door onze kastoplossingen op maat.

Ontdek onze catalogus
Meer weten

Nood aan hulp?

Een afspraak maken
Gepubliceerd op 08.03.2021
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow