Het keukeneiland: je ideale partner om kleine ruimtes te optimaliseren

Het keukeneiland zorgt in elke keuken charme, ongeacht de decoratiestijl. Maar naast het onmiskenbare esthetische voordeel is het vooral de praktische kant die ervoor zorgt dat het keukeneiland een echte bondgenoot van kleine keukens wordt. Met de juiste plaatsing benut je elke vierkante centimeter volgens jouw behoeften: extra opbergruimte, een gezellige tafel of een werkblad om te kokerellen, ...

In een open keuken zorgt het keukeneiland bovendien voor een scheiding tussen je keukenruimte en de woonkamer of eetkamer. Zo maak je je ruimte visueel meer gestructureerd, luchtiger en dus ook groter. Kortom, het keukeneiland is de ideale helpende hand voor je kleine keuken.

Hoe kies je het juiste keukeneiland voor een kleine keuken?

Om ten volle van alle voordelen van je nieuwe keukeneiland te genieten, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Daarom geven onze experts je enkele tips.

De afmetingen van je keukeneiland

De omvang van je toekomstige keukeneiland is ongetwijfeld het allerbelangrijke keuzecriterium. Een kleine keuken vergt voldoende bewegingsvrijheid. Zorg er dus voor dat je keukeneiland qua afmetingen bij de beschikbare ruimte van je keuken past, maar ook aansluit bij je behoeften.

Precies daarom biedt èggo verschillende smalle modellen aan. Voor kleine, beperkte ruimtes hebben we een eiland met een diepte van 62 cm. Beschik je over iets meer ruimte? Dan raden we aan om ons eiland van 70 cm diep te kiezen. Dit pas perfect in je kleine keuken, en bovendien kun je er een spoelbak in kwijt. Handig én mooi!

Maak een afspraak

De indeling van je keukeneiland

Om de beschikbare ruimte van je kleine keuken ten volle te benutten, is het van essentieel belang dat de indeling van je eiland perfect bij je behoeften aansluit.

Zoveel mogelijk opbergruimte

Opbergruimte kun je nooit genoeg hebben, zeker in een kleine keuken! Daarom is het keukeneiland een ideale manier om zoveel mogelijk extra kasten toe te voegen. Ga bijvoorbeeld voor grote lage lades en pannenkasten met een draaibaar blad. Kies voor gesloten kasten. Die hou je makkelijker netjes opgeruimd; rondslingerende spullen op open legplanken zorgen namelijk al snel voor een rommelig gevoel.

Inbouwapparatuur

Wie een kleine, goed doordachte keuken zegt, zegt natuurlijk een goed uitgeruste keuken! Bieden je keukenkasten onvoldoende plaats voor je toestellen? Laat ze dan inbouwen in je keukeneiland! Je kunt er alles makkelijk in kwijt: de oven, vaatwasser en zelfs het fornuis! Wil je je keuken echt zo handig mogelijk maken, dan kun je er zelfs een spoelbak in integreren.

Een handig werkblad

In een kleine keuken ontbreekt vaak een voldoende groot werkblad om je groenten te snijden en je gerechten te bereiden. Je keukeneiland biedt de oplossing! Gebruik de volledige oppervlakte of een deel ervan als handig werkblad.

Een gezellige eethoek

Een keukeneiland is ook ideaal om als eethoek in te richten. Als je niet genoeg ruimte hebt om een aparte eettafel te plaatsen, gebruik je gewoon je keukeneiland. Met een paar krukken erbij wordt het nóg gezelliger. Heb je al een eettafel, dan kan je nieuwe meubel dienen als trendy bartafel: ideaal om met vrienden te aperitieven.

Het ontwerp van je keukeneiland

Het ruimtegevoel wordt in grote mate bepaald door de materialen en kleuren van je meubels, dus dat geldt ook voor je keukeneiland!

Harmonieuze en lichte kleuren

Om een harmonieuze decoratie in je ruimte te creëren, kies je het beste een eiland in dezelfde stijl als je keukenmeubels. Bij èggo heb je grote keuze qua kleuren en afwerkingen en kun je je keuken dus volledig personaliseren.

Wil je een volledig nieuwe keuken met keukeneiland installeren? We raden aan om voor lichte kleuren zoals wit te kiezen. Daarmee krijgt elke ruimte een open gevoel. Zwart valt echter af te raden (tenzij in kleine toetsen) omdat dit voor een kleine ruimte te donker is. De extra touch? Een afwerking in lakverf. Zo creëer je meer licht, wat aangewezen is voor kleine keukens.

Duurzame materialen

Qua materialen kies je het beste voor design en onderhoudsvriendelijkheid, zeker als je je keukeneiland als extra werkblad of als eettafel gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor laminaathout of voor imitatie van natuursteen: gegarandeerd een moderne en goedkope keuken.

èggo-keukens zijn extreem stevig en worden in de fabriek gemonteerd volgens Duitse kwaliteitsnormen. Het resultaat: een stevige keuken die jaren meegaat, en dat voor een lage prijs!

Vertrouw op onze èggo-ontwerpers

Altijd gedroomd van een keukeneiland? Met èggo kan dat voor iedereen! Bespreek je project met ons. Onze keukenexperts zorgen voor een inrichting op maat, volgens jouw behoeften en budget.

Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 01.03.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow