De elegantie van retro keukenmeubels

De keukens met vintage toetsen maken een opvallende terugkeer in ons interieur! Duidelijk zichtbaar lijstwerk op de muren, edele materialen… deze keukens halen hun inspiratie uit rustieke modellen maar zijn nu uitgerust met moderne lijnen.

Goed nieuws want ze bestaan in heel wat afwerkingen en kleuren. De zijdegrijze vintage keuken York zorgt voor zachtheid en stijl in je ruimte. Het leisteengrijze model Credo zorgt voor meer contrast en past perfect bij muren die geschilderd zijn met witte of met eierschaalverf.

En voor een leuk retro effect plaats je mooie, oude handgrepen op je meubels!

Kies ook een oude gootsteen voor een gezellige toets. Geen inox meer: speel met materialen en vormen. Geef de voorkeur aan een stenen gootsteen met een brede en diepe bak die er hartelijk en authentiek uitziet en bovendien erg praktisch is.

Huishoudtoestellen: maak de goede keuze

Voor een keuken met een antieke look gebruik je vintage huishoudtoestellen. Een Smeg koelkast met ronde vormen zoals in de jaren 50, een oude weegschaal en een koffiemolen zijn decoratieve elementen die alles kunnen veranderen!

Nog een trucje, integreer je losse gasfornuis in je meubels. Zo creëer je de traditionele sfeer van de keukens van weleer.

Helemaal vintage keukenaccessoires

Geef je keuken de juiste retro toets mee dankzij een houten of een stenen werkvlak. Om je muren te beschermen kan je een retro spatplaat installeren die eruit ziet als cementen, vierkanten of metroachtige tegels.

Voor de verlichting zorgen retro of industriële lampenkappen voor de juiste finishing touch!

En voor een rustieke sfeer kies je voor een houten of een oud metalen keukentafel met bijhorende stoelen.

Versier je keuken met accessoires! Een aardenwerken suikerpot, een oude melkbus, een retro snoeppot zijn kleine details die de kers op de taart zetten van je vintage keuken! 

Geniet van een hedendaags interieur met antieke charme! Om de vintage keukens van het EGGO-gamma te ontdekken, blader je door onze catalogus of maak je een afspraak in onze winkel! 

 

 

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow