Industriële keuken: wat zijn de bijzonderheden?

De industriële keukens doen meteen denken aan ateliers en lofts. Ze combineren elegantie en functionaliteit.

De industriële keukens hebben een sobere en natuurlijke stijl en spelen resoluut de kaart van de ruwe materialen. Hout, glas, baksteen, beton en metalen zoals inox en staal vloeien vlot in elkaar over.

De industriële keukens zijn meestal open en hebben vaak een centraal eiland en soms een groot glasraam. De industriële keuken kan zowat elk type inrichting aan, ook kleine keukens zonder centraal eiland kunnen een industriële look hebben.

De industriële keuken inrichten

Kies bij voorkeur voor keukenmeubels uit ruw of geschilderd hout, met zwarte of grijze fronten.

Werk het geheel af met een werkvlak uit massief hout of uit natuursteen. Plaats hoge stoelen of krukken uit vintage metaal rondom het werkvlak. Je kunt er verschillende kiezen, dat is erg in!

Plaats tot slot een achterwand in gewaxt beton, in cementen tegels of in inox.

Op het vlak van armaturen zijn de king size hanglampen in metaal de beste oplossing in een industriële keuken. Ook blote design gloeilampen, al dan niet netjes op een rij, passen in een industriële keuken.

Ook inox is een uitstekende keuze voor je huishoudtoestellen. Koelkast of dampkap… pak groots uit zoals in de allermooiste professionele keukens!

Laat een glimp van je vaatwasser zien, met open rekken of doorheen transparante kastdeuren. Een gezellige sfeer gegarandeerd!

De industriële keuken decoreren

Kies voor een zeer persoonlijk decoratie in je keuken door middel van antieke voorwerpen. Metalen publiciteit of een oude weegschaal… vintage decoratie past perfect bij de industriële stijl.

Plaats ook spiegels met een houten of een metalen kader die de lichtinval bevorderen.

Hang je messen op aan magnetische staven. En aarzel zeker niet om de afvoer van de dampkamp in je keuken zichtbaar te laten voor een origineel effect!

Denk ook aan groene planten en bloemen, op een rekje, al hangend of in vazen. Ze geven warmte en kleur aan de ruimte!

Volg de trends van de industriële keukens. Laat je inspireren door de modellen uit onze catalogus of kom langs in één van onze winkels! Ontdek onder meer de keukens Xeno Antraciet of Laser Mineraal Grijs!

 

Gepubliceerd op 21.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow