Teken mijn ideale keuken

De keuken van je dromen ? Die kennen we nog niet. De reden waarom is simpel : wat de ene mooi vindt, vindt de andere dan weer niet goed. Maar jij, jij weet beter dan wie ook waar je van droomt. Denk eerst en vooral na over wat jij belangrijk vindt : kookmethode, werkvlak, aantal stopcontacten, doorloop naar de andere ruimtes, functie van het eiland enz. Gelukt ?

Èggo en jij, dat verhaal begint hier

Weet je wat je nodig hebt ? Dan kan je nu beginnen te denken aan de organisatie en de look van je toekomstige keuken. Volg ons advies om er een ruimte van te maken die zowel gezellig als praktisch is!

Laatje, laatje aan de wand!

De ingenieuze lades in je keuken zijn je favoriete speel-tjes. Ze komen en gaan zoals jij, en volgens jouw recept. Breed, smal, hoog of diep : jij bent het die ze ontwerpt zoals je maar wilt. Je kookgerei, bestek, borden en glazen binnen handbereik – jouw handbereik : waar jij beslist hebt dat ze moeten komen, en nergens anders ! 

Als er verdelers in het spel zijn …

… word je daar alleen maar blij van ! Opbergen, ordenen, inrichten : doe jezelf een duwtje in de rug cadeau ! Ladeverdelers helpen je om alles te ordenen en daar maximaal voordeel uit te halen. Gedaan met dansende accessoires en ingrediënten, die elke week in een andere lade belanden.

Open van geest

Vroeger bleven keukenkasten zedig dicht. Vandaag zijn ze echter minder gesloten en tonen ze graag hun inhoud. Rekken zijn functioneel en decoratief tegelijk, en zijn daarom terug van weggeweest. Vaatwerk staat mooi uitge-stald en vormt zowel een traditioneel keukenaccessoire als decoratie. Maar let op : alleen als dat gebeurt met orde, structuur en discipline 

Nieuwe keuken, nieuwe start

Recycleren, weggeven en… herleven ! 

Een nieuwe keuken kiezen, is dé gelegenheid om met een schone lei te beginnen. Driedubbel bestek in slechte staat, een citruspers die niet meer compleet is, een bestofte tafelgrill: maak het je toekomstige laden minder zwaar en ontdoe je in één beweging van alles waar je niet blij van wordt noch iets aan hebt.

Slim, die keuken ! 

Vul je nieuwe kasten en laden met slechts één doel : gezwind koken, terwijl je moeiteloos met keukengerei jongleert. Sorteer en orden in je keuken dan ook alsof het gaat om allemaal aparte ruimtes (onderhoudsproducten, provisiekast, voedselvoorraad, …). Zorg ervoor dat je nieuwe keuken zich aan jou aanpast, en niet omgekeerd.

Orde voor meer voordeel

Een nieuwe keuken, nieuwe voornemens. In de loop der jaren stapelen zich allerlei voorwerpen op in je kasten. Een gebrek aan orde ? Een gebrek aan tijd ? Een beetje van beide wellicht. Nochtans is het voldoende om een aantal gewoontes te veranderen om chaos in je kasten te voorkomen. 

Eerst en vooral is koken niet bakken. En om te ontbijten heb je zelden wat extra kruiden nodig. Orden ingrediënten en kookgerei per categorie daarom op dezelfde plek : gebak, dienbladen en aperitiefglaasjes, fonduegerei, oven, ontbijt, enz. Je zal er versteld van staan hoeveel tijd je hier elke dag mee wint. 

Niks dan gezond verstand

Luister naar je gezond verstand en berg je kookgerei op dicht bij waar je het gebruikt. Je mag jezelf toch wat sparen ? Voor gerei dat je zelden gebruikt, zoek je daarentegen een plaatsje in iets verdere laden. Op voorwaarde dat je het überhaupt nog nodig hebt ! Als dat niet het geval is, geef het dan een tweede leven bij een vriendin, een collega of in een tweedehandswinkel. 

Vraag je ten slotte af of je rekken wel praktisch genoeg zijn. Te veel lege ruimte tussen twee planken ? Plaats er dan eentje bij om het meubel nog nuttiger te maken. Een laatste tip : overlaad je kasten en laden niet. Laat een derde van je kasten leeg, en je zult sneller vinden wat je zoekt ! 

Wedden dat je je met deze slimme tips zeker aan je goeie voornemens zult houden ? Wij alvast wel !

Gepubliceerd op 22.06.2018
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow