Ruw, van vloer tot plafond: dé garantie op een moderne en strakke ruimte.

Ben je ook zo’n fan van de industriële look en wil je graag de bistro-stijl in je keuken integreren? Of ben je geïnspireerd door de stijl van de kunstenaarsateliers? Zaken om voldoende lang bij stil te staan, nog voordat je aan de inrichting van je keuken en haar meubels denkt.

Je vloer bestaat bij voorkeur uit gepolierd beton (beschikbaar in verschillende tinten), ruw hout of tweekleurige cementtegels, zoals in ateliers. Voor een onvervalst “New York-loft”-effect ga je voor een muur met blote bakstenen of imitatie-behangpapier. Succes verzekerd!

Beeldbron: frenchyfancy

Beton, metaal en ruw hout: de must-haves voor een industriële keuken in loftstijl!

Èggo-keuken TOUCH zwart: industriële look met bakstenen muur als blikvanger

Hout, metaal, beton, … het succesrecept voor de industriële keuken

De industriële keuken combineert functionaliteit met elegantie en maakt gebruik van metaal, staal, ruw hout en beton. De ideale mix voor je decoratie: je keuken krijgt op slag een trendy bistro-look. Kasten en een werkblad uit beton of ruw hout (met zichtbare aders), hanglampen uit brons en voorwerpen uit cortenstaal (met patina).

Wil je een extreem trendy kunstenaarsatelier, overweeg dan ook een deur uit glas en metaal als afscheiding van je keuken. Een absolute topper voor een moderne en stijlvolle keuken! Meer tips om je industriële keuken te decoreren vind je hier.

Combineer beton met bronzen keukenmeubels en verlichting (vraag naar dit ‘bronzen’ effect in je èggo-winkel) voor een geslaagde industriële look.

En de kleur?

Welke kleuren om een harmonieus industrieel effect te geven aan de muren van je keuken? Ruwe materialen hebben als voordeel dat ze zich overal aanpassen. Omdat ze sober zijn, laten ze zich prima combineren met donkere tinten. Waag je aan een zwarte of antracietgrijze muur voor een warm en gesofisticeerd effect. Ben je fan van wit? Contrasteer het dan met beton of somber ruw hout voor een échte industriële keuken!

Èggo-keuken CREDO: het leigrijs en het werkblad uit imitatie ruw hout contrasteren met de gepolierde betonvloer. Op-en-top industriële look!

Niet te vergeten: de decoratie!

Met een industriële keuken kun je alle kanten uit! Of je nu met kleine toetsen werkt of voor een volledige look gaat, de industriële stijl is altijd een perfecte aanvulling op de stijl van je meubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie grote klok in hout of metaal? Ook met lampen maak je het verschil qua design: gebruik charmante hanglampen in metaal, ofwel ultramoderne originele muurlampen. En een allerlaatste tip: vintage is altijd een goede keuze voor de decoratie van een industriële keuken.

Niet te vergeten: welke stijl je ook wilt toepassen voor je industriële keuken, hou steeds voldoende rekening met de rest van je woning. Sta dus voldoende lang stil bij je interieurdecoratie, ongeacht of je voor een harmonieuze stijl wilt gaan ofwel juist voor contrast gaat.

Ben je helemaal gek van interieurdesign en zoek je nog extra inspiratie? Of plan je een renovatie en ben je fan van industriële keuken? Doe ideeën op op onze blog, Facebook-pagina, Pinterest-prikbord of Instagram-account.

En natuurlijk kun je ook gewoon langskomen in een van onze winkels voor gepersonaliseerd advies en begeleiding op maat.

Meer info

Overtuigd van een industriële keuken?

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow