Een korte initiatie wijn bewaren

Er gelden een aantal absolute basisvoorwaarden voor wie zijn flessen wijn wil bewaren en zijn grands crus waardig wil laten rijpen. Het gaat daarbij vooral om licht, temperatuur, vochtigheidsgraad en verluchting.

Met een elektrische wijnkast bereik je echter steeds de juiste mix van al deze zaken. Zo’n ‘koelkast’ creëert namelijk de meest optimale omstandigheden  in functie van hoe lang je je wijn wil bewaren, en dat alles harmonieus geïntegreerd in je keuken. Als dat niet heerlijk klinkt!

De 4 types wijnkasten voor je keuken

Een elektrische wijnkast kun je op 4 manieren gebruiken, telkens zowel in een vrijstaand als inbouwmodel.

  • Nummer één: de rijpingskast, voor liefhebbers van grands crus. Hiermee bewaar je je wijn in de allerbeste condities en in een constante temperatuur, ideaal om de wijn perfect te laten rijpen.
  • Nummer twee: de bewaarkast om je flessen korte tijd te bewaren vooraleer ze op te drinken. De wijn behoudt 2 tot 3 jaar lang zijn kwaliteiten en smaakeigenschappen.
  • Nummer drie: de wijnklimaatkast, om je flessen wijn klaar te maken voor degustatie. Zo’n kast brengt je wijn op de ideale temperatuur, namelijk tussen 9° en 12° voor witte wijn en tussen 14° en 18° voor rode wijn.
  • En nummer vier: de multitemperatuur-wijnkast, die rijping, bewaring en degustatie combineert. Bij zo’n polyvalent model hoef je niet meer te kiezen voor een bepaald type wijnkast. Het beschikt namelijk over aparte verdiepingen die je elk afzonderlijk kunt instellen. Kortom: de Rolls-Royce van de wijnkasten.

Vrijstaande en inbouw-wijnkasten van èggo

Bij èggo beseffen we maar al te goed dat een goede wijn zich met genot laat drinken. Daarom hebben we verschillende types wijnkasten, in functie van je budget, behoeften en voorkeuren!

Inbouwmodellen

Qua wijnkasten in inbouwformaat kun je kiezen uit de merken Avintage, Climadiff en AEG. Het gaat om uiterst stille toestellen met ledverlichting die je onder het werkblad van je keukeneiland of in een kolomkast kunt plaatsen, afhankelijk van de beschikbare ruimte of de indeling van je keuken. Bezoek onze showroom om alle functies te ontdekken en je te laten overtuigen door:

  • Hun grote inhoud: vanaf 8, tot twintig of zelfs een vijftigtal flessen.
  • Hun grote prijsgamma, zonder in te boeten op kwaliteit.
  • Hun talrijke afwerkingsmogelijkheden (glas, inox of zwarte pvc), ledverlichting, antitrilfunctie, ...

Vrijstaande wijnkasten

Ben je een ervaren wijnliefhebber en ligt er bij je thuis al een mooie collectie bewaarwijnen? Dankzij onze vrijstaande wijnkasten van Climadiff kun je tot ruim 200 flessen tegelijk bewaren! Bovendien heb je de keuze uit tal van prijzen en afwerkingsmogelijkheden. Zo kun je voor een zwarte wijnkast met glazen deur kiezen, perfect voor een industriële of bistro-look. Of heb je liever een wijnkast met dichte deur in bordeaux-kleur (past goed bij je wijnen!) of in het zwart?

Tip: op bestelling leveren we ook producten van Smeg en Liebherr.

Onze experten staan voor je klaar

Nood aan tips van onze experten? Breng een bezoekje aan een van onze showrooms, zo geven we je interieurproject samen vorm. Onze adviseurs overlopen samen met jou onze ruime keuze aan modellen en begeleiden je bij je zoektocht naar de wijnkast die aan al jouw behoeften voldoet, in vrijstaand of inbouwmodel.

Vind je showroom
Meer weten

Breng ons een bezoek en begin aan je project

Een afspraak maken
Gepubliceerd op 07.07.2021
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow