Het belang van een harmonieus interieur

Zit je zelf nog midden in de werken? Dan weet je maar al te goed dat de inrichting van een harmonieus design van je interieur voor heel wat hoofdbrekens kan zorgen. Dat geldt des te meer voor wie een ruimte optimaal wil indelen. Het juiste evenwicht vinden tussen het esthetische en het praktische aspect is een hele uitdaging.

En wat als je voor de inrichting van alle ruimtes in je woning zou samenwerken met één partner? Zo heb je een echte interieurarchitect ter beschikking, die je helpt je stijl te achterhalen én deze van a tot z toe te passen. Dankzij zijn handige inrichtingstips helpt onze expert je bij de keuze van je materialen, kleuren en afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast zorgt hij of zij voor een slim ontwerp van je project, waarbij elke vierkante centimeter optimaal benut wordt, tot in het kleinste hoekje.

Voor elke kamer een oplossing: enkele tips en ideeën

Inkom, badkamer, eetkamer, bureau, slaapkamer, berging … Een huis telt tal van ruimtes die elk een eigen inrichting verdienen. Ontdek onze tips voor een decoratie op maat van jouw smaak.

Een licht en lichtrijk interieur: kwestie van uniformiteit

Woon je in een kleine woning of een klein appartement met een open keuken naar de woonkamer? Zorg dan voor voldoende uniformiteit. Als elke vierkante centimeter telt, ga je best voor een uniforme leefruimte. Zo creëer je namelijk een eenvoudig effect.  Bovendien bereik je met heldere tinten een lichtrijk effect, en kun je dezelfde kleuren en materialen gebruiken voor je keuken en woonkamer.

Afzonderlijke ruimte, unieke ruimte

Bestaat je woning uit één grote leefruimte en wil je de ruimtes afbakenen, dan kun je dit doen door de meubels in je woning van elkaar te onderscheiden. Let wel op dat je een algemene sfeer en stijl behoudt, bijvoorbeeld door bepaalde kleuren, decoratie-elementen of materialen te laten terugkeren. Nog een tip om keuken en woonkamer af te bakenen: gebruik verschillende materialen voor de vloer, of verf je muren in aparte kleuren.

Een mooie boekenkast in je woonkamer

Nog een idee om je interieur een persoonlijke toets te geven: creëer een gezellige, warme woonkamer waar de stijl van je woning versterkt wordt door de kasten. Heb je een volledige muur ter beschikking, dan kun je bijvoorbeeld een ‘cultuurhoek’ inrichten met een multifunctionele muurkast die plaats biedt aan je tv en een boekenkast. Wie veel plaats nodig heeft voor servies, kan ook een buffetkast in de eetkamer maken die mooi overloopt in je tv-meubel. Supertrendy!

Een charmante master bedroom

Een master bedroom met geïntegreerde dressing en watervoorzieningen? Wie droomt er niet van! En bovendien bestaan er tal van ingenieuze mogelijkheden om zo’n ruimte in te richten. Een open of gesloten dressing, een wandmeubel boven je bed en zelfs een badkamermeubel met opbergkosten... Voor elke smaak en interieur bestaat er wel een oplossing, voor decoratie op maat van jouw persoonlijkheid.

De ruimte onder een trap benutten

Die verdraaide schuine wand onder de trap is vaak een onhandige, en daardoor verloren ruimte. Toch kun je er van alles mee doen. Een schuine wand in de inkomhal is bijvoorbeeld perfect geschikt om je jassen, handtassen en schoenen op te bergen. Loopt de trap door je woonkamer, dan kun je er een klein bureau onder plaatsen met kasten, of eventueel een boekenkast.

Een berging, voor nóg meer kastruimte

Met de juiste meubels op maat tover je je berging om in ruimte die qua organisatie haar gelijke niet kent. Heb je geen aparte ruimte ter beschikking? Geen probleem! Er bestaan namelijk slimme legplanken waar je je toestellen en spullen op kunt zetten. En dankzij de grote schuifdeuren blijft alles mooi uit het zicht, zodat niemand er last van heeft!

 

èggo, de partner waar je op kunt bouwen

Zoek je tips voor de inrichting van je woning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze showroom ontdek je al onze ideeën en kun je een afspraak maken met onze experts om je renovatieproject vorm te geven. Van de keuken tot de badkamer, slaapkamer of inkomhal, ... We benutten jouw ruimte en maken er een handig interieur van dat perfect bij jou past. Samen ontwikkelen we het inrichtingsplan van jouw woning.

Meer weten

Bezoek ons

Vind mijn showroom
Gepubliceerd op 09.09.2021
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow